PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΟΦ: Προειδοποιεί για ιστοσελίδα που προωθεί σκευάσματα


Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εφιστά μεγάλη προσοχή στους καταναλωτές, αναφορικά με σκευάσματα που προωθούνται στην αγορά μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αφορά την ιστοσελίδα zobim.gr.

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι μέσω αυτής «προωθείται η πώληση σκευασμάτων τα οποία περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, όπως σιβουτραμίνη, αναβολικά καθώς και σκευάσματα για τα οποία ισχύει απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης«.

Παράδειγμα τέτοιων προϊόντων είναι η Μαρμελάδα «Epimedium Macun» (ή και άλλες ονομασίες), που «προορίζονται για τον άνδρα» και περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που δεν δηλώνονται στη συσκευασία.

Ένα από τα προϊόντα για τα οποία ο ΕΟΦ συνιστά να μην τα καταναλώνουμε.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς, στην ιστοσελίδα zobim.gr προωθείται η πώληση σκευασμάτων τα οποία περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, όπως σιβουτραμίνη, αναβολικά καθώς και σκευάσματα για τα οποία ισχύει Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης, όπως Μαρμελάδα ‘Epimedium Macun’ (ή και άλλες ονομασίες), που προορίζονται για τον άνδρα και περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που δεν δηλώνονται στη συσκευασία. Κατόπιν διερεύνησης, ο δικαιούχος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βρίσκεται σε χώρα εκτός Ελλάδας. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται για την ελληνική αγορά.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα η παραγγελία των προϊόντων γίνεται μετά από συμπλήρωση στοιχείων του καταναλωτή σε αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική φόρμα.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment