Viber
PeristeriNews.gr
Υγεία

ΕΟΔΥ για Ιό Δυτικού Νείλου: Δύο νεκροί – Κρούσμα και στο Περιστέρι

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – Το Περιστέρι ανάμεσα στους Δήμους που έχουν κίνδυνο κρουσμάτων, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του οργανισμού. Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους της φετινής περιόδου, από την αρχή καταγραφής των περιστατικών.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 47 μέχρι και τις 20 Αυγούστου. Από αυτά, τα 41 παρουσίασαν σοβαρές εκδηλώσεις που επηρέασαν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα, ενώ τα υπόλοιπα έξι εμφάνισαν πιο ήπια συμπτώματα ή ήταν ασυμπτωματικά.

Σήμερα, 11 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται – οι εννέα σε απλές κλινικές και οι δύο σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, το Περιστέρι βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους όπου εκτιμάται ότι υπήρξε έκθεση στον ιό. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης γειτονικοί δήμοι όπως το Αιγάλεω, οι Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, το Ίλιον, αλλά και άλλες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.

Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους να λαμβάνουν μέτρα ατομικής προστασίας απέναντι στα κουνούπια – όπως η χρήση εντομοαπωθητικών και η απομάκρυνση στάσιμων νερών από αυλές και μπαλκόνια – προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νυχτερινό φως: Πώς συνδέεται με αλλαγές στην καρδιά

Peristerinews.gr Newsroom

Δωρεάν έλεγχος ήπατος για δημότες Περιστερίου

Peristerinews.gr Newsroom

Σχολεία: Η υγεία του παιδιού πριν από το πρώτο κουδούνι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment