PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εντυπωσιακή προσέλευση πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Περιστερίου


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο ανθρωπιστικό κάλεσμα του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος διοργάνωσε έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της δημοτικής αρχής, σπεύδοντας να δώσουν λίγο αίμα, για να καλυφθούν οι ανάγκες, που αυτή την περίοδο, λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες.

«Ευχαριστώ τους νέους της πόλης μας (φοιτητές, αθλητές), καθώς και τους δημότες και εργαζόμενους του Δήμου, εθελοντές αιμοδότες.

Ήταν μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να βοηθούν, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, τον ίδιο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους και τους συμπολίτες.

Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο και η κοινωνική δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Περιστερίου είναι ένας σημαντικός θεσμός για την τοπική κοινωνία»,τονίζει για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) συμμετείχε στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες για αίμα, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment