PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Διαβεβαιώσεις για διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ από το δημόσιο έδωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Διαβεβαιώσεις για διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ από το δημόσιο έδωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.

Το συνέδριο ξεκίνησε σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων, με φραστικές επιθέσεις κατά των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του υπουργείου. Η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ακόμη ότι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης καθώς και ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

“Σήμερα καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια”, πρόσθεσε η υπουργός.

Αναφορικά με τον διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής που προβλέπει η οδηγία 72/2009 με προθεσμία προσαρμογής το Μάρτιο του 2011 η υπουργός είπε ότι εξετάζονται οι εναλλακτικές επιλογές που προβλέπονται στην οδηγία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment