PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής


Με εντάσεις και διακοπή πέντε λεπτών ξεκίνησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση του Τάσου Αναστασάκου, Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ, για τον διορισμό του στη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διακοπή προκλήθηκε όταν στην πρώτη φράση της παρέμβασής της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία είπε ότι «δεν περιποιεί τιμή σε κανένα η αναζήτηση των καμερών». Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας σηκώθηκε όρθιος και φώναζε ότι «είναι εξύβριση» των βουλευτών. «Είναι πολιτική άποψη», του απάντησε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Εσείς είστε στις κάμερες, το λέτε για τις κάμερες», φώναξε η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Μην εξανίσταστε, εσείς είστε στις κάμερες κάθε μέρα», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου και διέκοψε την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε τονίσει ότι ο διορισμός με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα. Αρχικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο Τ. Αναστασάκος δεν μπορεί να εξεταστεί από την Επιτροπή αν δεν έχουμε πρώτα τον απολογισμό από τον προηγούμενο επικεφαλής. Επεσήμανε μάλιστα ότι εφημερίδα «συνδέει την αποπομπή του απερχόμενου επικεφαλής Σταύρου Σταυρόπουλου με το θέμα της μετακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών».

«Στην αντικατάσταση του Π. Στάθη από τον Στ. Σταυρόπουλο δεν έγινε το ίδιο, δεν κατατέθηκε έκθεση, δεν προσήλθε ο Π. Στάθης να δώσει εξηγήσεις. Αυτό δεν αποτελεί λόγο να αφήσουμε την Υπηρεσία χωρίς Διευθυντή», επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και υπογράμμισε: «Το ότι συνέπεσε με τις καταγγελίες Πανούση πρέπει να αποτελέσει ερώτηση στον Γιάννη Πανούση. Το έγγραφο Τόσκα έχει ημερομηνία 4 Νοεμβρίου και η συνέντευξη Πανούση έγινε στις 8 Νοεμβρίου. Άρα ακολούθησε η καταγγελία του Γ. Πανούση την πρωτοβουλία του υπουργού ή ισχύει, όπως γράφουν τα ΜΜΕ, ότι προηγήθηκε η καταγγελία Πανούση;».

«Η επιλογή μου δεν έχει άλλο στοιχεία πέρα από το να καταστήσω πιο αποτελεσματική την Υπηρεσία. Μόνο κριτήριο είναι η αποτελεσματικότητα», απάντησε ο κ. Τόσκας και τόνισε: «Υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην ΕΛΑΣ που αν τα πούμε θα τρομάξει ο κόσμος. Υπάρχουν θέματα αντιστροφής των προτεραιοτήτων, θέματα διαφθοράς. Το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών δουλεύει με μόχθο, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σώμα».

«Είναι λάθος να συσχετίζουμε τι γράφουν κάποια ΜΜΕ με την πραγματικότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε ανταγωνισμούς ομάδων ή προσώπων μέσα στην ΕΛΑΣ. Υπάρχουν συμφέροντα, μακρυά από εμένα οι κομματικές προτιμήσεις, όμως δεν θα υποχωρήσω σε θέματα αποτελεσματικότητας», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός. Απαντώντας στην πρόταση του κ. Βενιζέλου να γίνει πρώτα απολογισμός από τον Στ. Σταθόπουλο, ο κ. Τόσκας επεσήμανε ότι «ο απολογισμός γίνεται κάθε Φεβρουάριο. Θέλετε να περιμένουμε ως τον Φεβρουάριο που συντάσσεται ο απολογισμός;». «Η επιλογή είχε σχέση με αποτελεσματικότητα και ο χρόνος είχε σχέση με την προώθηση της δουλειάς μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment