PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


Σκηνικό έντασης το μεσημέρι της Πέμπτης, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Λ. Αμαλίας, στο Σύνταγμα, όπου έφθασαν με πορεία από τα Προπύλαια οι διαδηλωτές, ως το ύψος της Βουλής, όπου η αστυνομία έκανε και χρήση χημικών, καθώς μια μικρή ομάδα ατόμων άνοιξε πυροσβεστήρες εναντίον των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένα στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και τα άτομα έφυγαν προς την Πανεπιστημίου.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και πλέον ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» έχει ανοίξει. Σταδιακά αποκαθίσταται και η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, εξετάζοντας την εμπλοκή τους σε μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν περιμετρικά του ΑΠΘ και της περιοχής της Ροτόντας, μετά την ολοκλήρωση της φοιτητικής πορείας.

Στην οδό Εθνικής Αμύνης πάνω από την Εγνατία και σε πάρκα και στενά πίσω από την Καμάρα ομάδα ατόμων που συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, προξενώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δυνάμεις τις αστυνομίας τούς απώθησαν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών κ,ι αποκλείοντας στενά για να τους περιορίσουν και να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment