• Παρασκευή, 23 Απρ, 2021

Ένταση και χημικά σε διαμαρτυρία κατοίκων στη Νέα Σμύρνη

Peristeri News
Peristeri News
Μαρ07/ 2021

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ πολιτών και Αστυνομικών σημειώθηκαν τόσο το μεσημέρι όσο και το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πολίτες καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους Αστυνομικούς για συνωστιμό στην πλατεία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες.

Το περιστατικό εξόργισε τους παριστάμενους πολίτες που ζήτησαν το λόγο της επιβολής του προστίμου από τους Αστυνομικούς με την κατάσταση να ξεφεύγει όπως μπορείτε να δείτε και από το ακόλουθο video.

Ο απολογισμός των επεισοδίων ήταν 11 προσαγωγές ενώ όπως ανέφεραν οι Αστυνομικοί, ένας συνάδελφος τους τραυματίστηκε ελαφρά.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συμπλοκές με αστυνομικούς το μεσημέρι στην πλατεία της πόλης.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 300 άτομα τα οποία κινήθηκαν από την πλατεία της Νέας Σμύρνης προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Κατά την επιστροφή της πορείας από το Α/Τ και συγκεκριμένα στό ύψος της Ε. Βενιζέλου στο Τραμ ξέσπασαν νέες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων και διέλυσαν την αυθόρμητη διαδήλωση. Περίπου στις 7.15μ.μ. Οι δρόμοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης άνοιξαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η θέση της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι και αναφέρει:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.