PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ενότητα και αντίσταση, τα μηνύματα στον γαλλικό Τύπο


Θυμός και επιθυμία για ενότητα, αλλά και αντίσταση εκφράζεται σήμερα στον γαλλικό Τύπο.

«Η θλίψη και ο θυμός» έχουν κυριεύσει την Le Figaro, η οποία όπως και η Liberation, κυκλοφόρησαν εκτάκτως σήμερα, δύο ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα.

«Είμαι Παρίσι» τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το «Είμαι Σαρλί» που είχε διαδοθεί έπειτα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου.

«Αντιστεκόμαστε», γράφει η Le Parisien/Aujourd’hui en France.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας», επιμένει η Le Monde.

«Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε», αναφέρει η Le Figaro, ενώ η Liberation υπογραμμίζει: «Το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία».

Το σύνθημα για ενότητα υπάρχει διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο. Είναι «η Δημοκρατία απέναντι στην βαρβαρότητα», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Journal du Dimanche.

Για την Les Dernieres Nouvelles d’Alsace «το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών». «Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα», σημειώνει η εφημερίδα.

«Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα», καταλήγει η Le Figaro.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment