PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, από τις Β’ & Γ’ ΕΛΜΕ και τις Ενώσεις Γονέων Περιστερίου και Πετρούπολης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τους φορείς αφορούσαν στις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μέχρι και σήμερα, τα γνωστικά κενά των μαθητών που προέκυψαν μετά από σχεδόν δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, τις πολλές απουσίες μαθητών κι εκπαιδευτικών λόγω πανδημίας, που ως συνέπεια έχουν να μην έχει διδαχθεί η εξεταστέα ύλη ή να έχει διδαχθεί επιφανειακά, πράγμα που δημιουργεί τεράστιο άγχος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε και η διαφωνία των φορέων στις διαγνωστικές εξετάσεις PISA που θα διεξαχθούν φέτος για πρώτη φορά σε πιλοτική μορφή σε 300 δημοτικά (ΣΤ΄ Δημοτικού) και 300 Γυμνάσια ( Γ΄ Γυμνασίου) σε ολόκληρη τη χώρα.

Βασικά αιτήματα ήταν η μείωση της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ , η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ε.Β.Ε.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, που είναι εκείνος που υπέγραψε για τις συγχωνεύσεις τμημάτων, στάθηκε συνεπής στο ρόλο του ως εκπρόσωπος και εκφραστής των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Δεν πτοήθηκε από τις αιτιάσεις μας για τα λειτουργικά κενά, για την εφαρμογή του 50%+1,για τις αδυναμίες ως προς την ολοκλήρωση της ύλης. Δεν φάνηκε να συγκινείται ούτε από το γεγονός ότι η πανδημία σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις σε ενέργεια και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης έχουν επιφέρει σοβαρό χτύπημα στο εισόδημα πολλών οικογενειών, με σημαντικό αντίκτυπο στη μόρφωση και στην ψυχολογία των μαθητών. Αμφισβήτησε το επιχείρημά μας ότι η ύλη δεν έχει ολοκληρωθεί και υπερασπίστηκε τον θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων και της PISA χαρακτηρίζοντάς τα εργαλεία για το μέλλον της εκπαίδευσης.

Φάνηκε για άλλη μια φορά, ότι κύριο μέλημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είναι η μόρφωση των παιδιών μας, αλλά το πώς θα υλοποιηθούν όλες οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της σημερινής, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να μη σταματήσει να διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας σε υψηλής ποιότητας, ουσιαστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, ολόπλευρη μόρφωση και όχι κατακερματισμένες αναλώσιμες γνώσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment