PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καταγγελία για την συστέγαση του 14ου Γυμνασίου με το 11ο Λύκειο


Με αφορμή συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά και κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα της πόλης, η Ένωση Γονέων Περιστερίου, εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου:

«Σε συνέχεια των συγχωνεύσεων που πραγματοποιήθηκαν με απόφαση του απερχόμενου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλεξανδρή πέρσι σε σχολεία του Δήμου μας, ανάμεσα στα οποία και το 14ο Γυμνάσιο, η νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Μακρή, συνοδευόμενη από τον
Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θεοδωράκο συστήθηκε την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στους εκπαιδευτικούς του 14ου Γυμνασίου και 11ου Γενικού Λυκείου ανακοινώνοντας τη συστέγαση των δύο όμορων σχολείων και τη μετεγκατάσταση του ενός στο δεύτερο, προκειμένου το κτήριο που θα ελευθερωθεί να στεγάσει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Περιστερίου.

Η Ένωση Γονέων έχει αναδείξει εδώ και χρόνια το κτηριακό πρόβλημα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Περιστερίου και είχε συμφωνήσει με παλαιότερη πρόταση των αρμόδιων φορέων για μεταφορά του στο κτήριο του πρώην 18ου Γυμνασίου, το οποίο διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εντελώς παράτυπα από τον Δήμο Περιστερίου για καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Όσες διαβεβαιώσεις κι αν δοθούν για το αντίθετο, η ιστορία έχει δείξει ότι η συστέγαση θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των σχολείων μετά την κερκόπορτα που άνοιξαν οι περσινές συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, η Ένωση Γονέων διαχρονικά διεκδικεί τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, που στην εποχή της πανδημίας έγινε ακόμα πιο επιτακτικό. Παρότι τα σχολεία ανοίγουν τη νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023 χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι η πανδημία είναι σε έξαρση, ότι καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα και ότι τα σχολεία αποτελούν χώρους πιθανής υπερμετάδοσης.

Η συστέγαση, λοιπόν, των δύο σχολείων θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των παιδιών και εκπαιδευτικών, καθώς και των οικογενειών τους.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτήν την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

• εδώ και 11 χρόνια την ανακατασκευή του κτηρίου του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου με ευθύνη του Δήμου, ώστε να στεγαστεί το εδώ και πάνω από 15 χρόνια ιδρυμένο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου.
• την κατασκευή του κτηρίου του 10ου Γενικού Λυκείου πάνω από 25 χρόνια. Τα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο ΓΕΛ ασφυκτιούν σε ένα κτίριο με κοντέινερ στην αυλή!
• την ανέγερση του κτηρίου στο κτήμα Μπόθου, που έχει ακριβοπληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο, για την στέγαση Ειδικού Σχολείου!
• την ανέγερση ειδικού κτηρίου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου.

Τα παιδιά μας περνούν πάνω από τη μισή τους ζωή στο σχολείο. Έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον!

Η Πρόεδρος
Ερατώ Κασίμη

Η Γενική Γραμματέας
Αλεξία Σαρημανώλη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment