Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καταδικάζει τη διάλυση του δωρεάν δημόσιου σχολείου

ΟΥΤΕ Ο ΣΕΒ ΤΕΤΟΙΑ «ΔΗΜIΟΥΡΓΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ»…

Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδης, θέλοντας να βάλει το λιθαράκι του στον «Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία» προτείνει αυτό που δεν τόλμησαν ούτε να ξεστομίσουν κυβερνήσεις, βιομήχανοι, εργατοπατέρες και άλλοι «μεταρρυθμιστές» της εκπαίδευσης.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής αφού αναμασά όλη την επιχειρηματολογία ΟΟΣΑ, Ε.Ε. για τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προτείνει την αύξηση των διδακτικών ωρών στα σχολεία στις 40/βδομάδα χωρίς δημοσιονομικό κόστος καθώς τις επιπλέον ώρες των εκπαιδευτικών θα πρέπει να τις πληρώσουν οι ΓΟΝΕΙΣ με εισοδηματικά κριτήρια.

Μάλιστα απ’ ό,τι φαίνεται στο άρθρο έχει κάνει συγκεκριμένη μελέτη αφού παρακάτω προτείνει:

« Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ το χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή/οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ το χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ το μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ το χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.»

Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν διατυπώνεται τυχαία, ούτε αποτυπώνει προσωπικές απόψεις, αλλά εκφράζει βαθύτερες σκέψεις που μπορεί να τεθούν προς συζήτηση και στον λεγόμενο διάλογο για την παιδεία. Εξάλλου πολλές φορές ακούσαμε από επίσημα χείλη, γιατί να μην να βοηθήσουν οι γονείς που έχουν την οικονομική δυνατότητα στα οικονομικά του σχολείου. Τώρα μας καλούν, αν θέλουμε να έχουμε εκπαιδευτικούς στα σχολεία να καλύψουμε το κόστος.

Όλα αυτά βέβαια με κοινωνική ευαισθησία αφού θα εξαιρούνται οι άνεργοι και οι άποροι.

Τι ξετσιπωσιά !!! Τι υποκρισία !!!

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με τις παραπάνω απόψεις του βουλευτή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλεί τους Συλλόγους Γονέων του Περιστερίου να κάνουν γενικές συνελεύσεις, να ενημερώσουν και να καταδικάσουν τα σχέδια του Υπουργείου. Να αντιδράσουν και να μη δεχτούν την οριστική διάλυση του δωρεάν και δημόσιου σχολείου.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΩΗΣ!

Related posts

Εκδήλωση του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου «Σταγόνες Ιστορίας»

Peristeri News

Κορωνοϊός: 2.385 νέα κρούσματα – 11 θάνατοι – 156 σε ΜΕΘ

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 2.691 rapid test – 254 θετικά το Σάββατο 21/5

Peristeri News

Leave a Comment