PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Για την μείωση των υποχρεωτικών και δωρεάν self tests


Για την μείωση των υποχρεωτικών και δωρεάν self tests από την τρέχουσα εβδομάδα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου, καταγγέλλοντας πως αυτή η απόφαση μαρτυρά την έλλειψη σχεδιασμού και αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η μείωση των υποχρεωτικών και δωρεάν self tests από την τρέχουσα εβδομάδα αποτελεί προκλητική υποχώρηση ακόμα και στο στοιχειώδες μέτρο της αυτοδιάγνωσης, το οποίο κατά τ’ άλλα κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας είχαν πλασάρει το προηγούμενο διάστημα ως το «απόλυτο» μέτρο εξασφάλισης της μέγιστης δυνατής προστασίας, μιλώντας για εκατοντάδες δυνητικά κρούσματα που ανιχνεύτηκαν, επικαλούμενοι την εμπειρία άλλων χωρών, και βασικά αξιοποιώντας το ως άλλοθι ώστε να μην πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, π.χ. συνεχείς ελέγχους με ευθύνη του ΕΟΔΥ, μέτρα υγιεινής, αραίωση των τμημάτων με προσλήψεις εκπαιδευτικών κ.ο.κ. Τώρα και αυτό το μέτρο των self tests κόβεται, προφανώς γιατί θεωρείται «κόστος».

Η απόφαση που ανακοινώθηκε κάτω από τον τίτλο… «σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» μαρτυρά για μια ακόμα φορά την έλλειψη σχεδιασμού και αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης, τη στιγμή που η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ, όπως δείχνουν και τα κρούσματα ανάμεσα σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, διατηρώντας επιτακτική την ανάγκη να παρθούν μέτρα αραίωσης των τάξεων, αυξημένης φροντίδας για καθαριότητα, με αντίστοιχες προσλήψεις, όπως ζητούν από την αρχή της πανδημίας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου καταγράφονται τα σχολεία που κλείνουν εξολοκλήρου ή τμήματά τους μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στις 10 Μαΐου ήταν 24 και σήμερα 20 Μάη ξεπερνούν τα 800!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ 15.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ,ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment