PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους


Για το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Γονέων Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών της προηγούμενης εβδομάδας απέναντι στο αντί-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των μαθητών της πόλης μας σε αυτές τις κινητοποιήσεις, που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις που δέχτηκαν από μερίδα διευθυντών των σχολείων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν απαράδεκτες πρακτικές με απειλές, στοχοποίηση μαθητών, εκβιασμό γονέων για να σταματήσουν την αντίδραση των μαθητών σε ένα νομοσχέδιο που πλήττει πρώτα και κύρια το μέλλον τους. Ορισμένοι διευθυντές υπερέβαλαν εαυτόν στο όνομα των χαμένων ωρών μαθημάτων εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μαθητών, ενώ δεν βγάζουν άχνα για τις χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Βέβαια, αποτελούν μια ισχνή μειοψηφία, γιατί η μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και στηρίζει τον κοινό αγώνα τους.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρά το αφήγημα της κυβέρνησης, εντείνει τις αντιθέσεις στους μαθητές, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει τεράστια και ψυχοφθόρα προσπάθεια για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μια ισχνή μειοψηφία θα πληρώνει αδρά και θα εξασφαλίζει μια θέση στο Πανεπιστήμιο. Γιατί με την ελάχιστη βάση εισαγωγής ένας μαθητής με 18.000 μόρια μπορεί να μην περάσει σε σχολή της επιλογής του, αλλά με 0 μόρια και 18.000€ το χρόνο να πηγαίνει σε όποιο Πανεπιστήμιο θέλει.

Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι δεν θα είναι ιδιωτικά τα πανεπιστήμια αλλά θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα!!! Δηλαδή θα έρθει στην χώρα μας ένα πανεπιστήμιο, θα κάνει έξοδα να φτιάξει campus, θα προσλάβει καθηγητές, θα κάνει μια επένδυση, έτσι για την ψυχή της μάνας του, όπως λέμε.

Βέβαια το αποκορύφωμα της κοροϊδίας είναι το επιχείρημα ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αναβαθμίσει τα δημόσια!!! Αλήθεια που έχει γίνει αυτό; Τα ίδια έλεγαν και για τα ιδιωτικά σχολεία και από τότε μετράμε τα ταβάνια που πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών μας. Μετράμε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών. Την ίδια συμβολή στην «αναβάθμιση» των δημόσιων πανεπιστημίων θα έχει η ίδρυση ιδιωτικών. Επίσης, την «αρμονική» συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την έχουμε νιώσει και στον κλάδο της Υγείας. Όπου η απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει οδηγήσει να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σαν τα μανιτάρια.

Τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους μας για αυτό η σχολική κοινότητα αντιδρά και θα συνεχίζει να αντιδρά με ακόμα πιο μαζικούς όρους το επόμενο διάστημα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών των παιδιών μας.

Το αίτημα είναι ένα και πρέπει να ακουστεί δυνατά!!

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γνωστός τράπερ στην Κηφισιά

Peristeri News

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Peristeri News

Εντοπίστηκαν μετανάστες σε βραχώδες σημείο της Τήλου

Peristeri News

Leave a Comment