PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Κάλεσμα για την φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης



Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΕΒΕ) Περιστερίου καλεί στην κινητοποίηση, που οργανώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Οι επαγγελματίες οργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία στη Βουλή, κλείνοντας παράλληλα τα καταστήματα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου:

«Τηn Τρίτη 5/12 όλα κλειστά. Όλοι οι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές δίνουμε το μαχητικό παρόν 11:30 στη πλατεία κλαύθμωνος.

Να σημάνει παντού συναγερμός. Ξεσηκωμός

Η κυβέρνηση κατέθεσε και συνεχίζει την συζήτηση (τρίτη 5/12) στην αρμόδια επιτροπή της βουλής το νομοσχέδιο φοροεξόντωσης των μικροεπαγγελματιών. Σκοπό έχει να το συζητήσει στην ολομέλεια την Τετάρτη 6/12 και να το ψηφίσει την Πέμπτη 7/12.

Οι δήθεν βελτιώσεις που λέει ότι έκανε η κυβέρνηση είναι σκέτος εμπαιγμός. Είναι ένα άδικο μετρό που φορολογεί για υποτιθέμενο εισόδημα αυξάνοντας τη φορολογία του συνόλου των πολύ μικρών επιχειρήσεων που ήδη επιβιώνουν πολύ δύσκολα.

Το φοροέκτρωμα της κυβέρνησης δε θα περάσει. Αγώνας μαζικός τώρα για το εισόδημα μας και για τη ζωή μας. Κλείνουμε τις βιοτεχνίες ,τα μαγαζιά, τα γραφεία μας, συμμετέχουμε μαζικά σε κινητοποίηση τη Τρίτη 11:30 στη πλατεία κλαύθμωνος με προορισμό τη βουλή.

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΜΟΝΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Την ώρα της ληστείας του εισοδήματος μας, διατηρούνται στο ακέραιο οι νέες φοροαπαλλαγές που εισάγει αυτός ο νόμος προς τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Μείωση φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2%. Μείωση κατά 50% του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Κατάργηση του φόρου τόκων ομολόγων σε κρατικά και επιχειρηματικά ομόλογα.

Να φορολογήσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, όσους συγκεντρώνουν αμύθητο πλούτο. Τους εφοπλιστές που έχουν εθελοντική φορολογία και 58 φοροαπαλλαγές. Τους τραπεζίτες που έχουν αναβαλλόμενο φόρο. Τους στρατηγικούς επενδυτές που φοροαπαλλασονται για 12 χρόνια.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

Πέρα από την φορολογία εισοδήματος, πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσους φόρους, δημοτικά τέλη. Πληρώνουμε επίσης, την «δωρεάν» παιδεία και την «δωρεαν» υγεία.

Η νέα φορολογική επιβάρυνση θα κόψει από το εισόδημα που δύσκολα βγάζουμε. Θα ψαλιδίσει κι άλλο τις ανάγκες των οικογενειών μας που ήδη δεν καλύπτονται εύκολα. Θα διογκώσει κι άλλο τα χρέη. Θα οδηγήσει πολλούς από μας στην απόγνωση, το λουκέτο και την ανεργία.

Η απάντηση είναι μια. Οργάνωση της πάλης μας εναντία στη κυβέρνηση και το έκτρωμα που θέλει να ψηφιστεί.

Απαιτούμε το απαράδεκτο νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί

Τη Τρίτη 5/12 όλα κλειστά. Όλοι οι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές δίνουμε το μαχητικό παρόν 11:30 στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Όταν φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση Τετάρτη η Πέμπτη τα πανό μας με τα αιτήματα μας θα είναι έξω από τη βουλή.

Απαιτούμε

· Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

· Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

· Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

· Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροσβεστική: 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Peristeri News

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό

Peristeri News

Leave a Comment