PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Ένα click πιο κοντά στην ενίσχυση των πολυκαταστημάτων


«Ένα Click πιο κοντά στην ενίσχυση των πολυκαταστημάτων – Away από την επιβίωση οι αυτοαπασχολούμενοι», αναφέρει με ανακοίνωση της, η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Δήμου Περιστερίου (Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η απόφαση για την συνέχιση της αναστολής λειτουργία των καταστημάτων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην πλειοψηφία των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

Οι πωλήσεις με την μέθοδο του «click away» δεν είναι απλά εμπαιγμός αλλά σαφέστατη εξυπηρέτηση των μεγάλων αλυσίδων που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις μεταφορικές που έχουν φρακάρει.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Το lockdown δεν μπορεί να εμφανίζεται ως φάρμακο δια πάσα νόσο. Δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη, που πολύ καλά ξέρει ότι την δείξαμε, αλλά δεν την αξιοποίησε μήνες τώρα.

Ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΕΕ που σε συνεδρίαση του στις 9 Δεκεμβρίου απέρριψε την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχει άλλωστε ο οδικός χάρτης και η εμπειρία από την προηγούμενη καραντίνα, όπου είχαν ανοίξει πρώτα τα μικρά καταστήματα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η άρνησή της ήρθε σε μια στιγμή που ήταν γνωστό ότι οι μεγάλοι της αγοράς είναι και πάλι οι κερδισμένοι.

Οι αναστολές πληρωμών και οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, την εφορία που παραμένει ίδια με πέρυσι.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων:

– Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID-19, αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.

– Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

– Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

– Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία».

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

– Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

– Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ, Δήμο, μέχρι τον Απρίλη 2021. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

– Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

– Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment