PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για ΔΟΛ: Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες


«Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις», αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, απαντώντας στις σκληρές αναφορές στον Τύπο για τον δικαστή που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή για τον ΔΟΛ.

Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι έγινε αναφορά σε «δικαστική απόφαση που πλήττει την Δημοκρατία», σε «δικαστή που φοβάται μήπως κατηγορηθεί ότι βλάπτει τις τράπεζες» σε «ακατανόητη απόφαση» που λέει στους εργαζόμενους «κόψτε τον λαιμό σας».

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντιλαμβάνεται τον ιδιαίτερα κομβικό ρόλο που έχουν τα μέσα ενημέρωσης στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το κλείσιμο μιας εφημερίδας ή άλλου μέσου ενημέρωσης περιορίζει την αναγκαία κριτική και τον έλεγχο των κρατικών εξουσιών και αφήνει σ’ αυτές μεγαλύτερο περιθώριο αυθαιρεσίας», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση τονίζει ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην εργασία και να διεκδικούν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις.

«Θα πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι ο ρόλος του δικαστή είναι εφαρμοστικός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment