PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ενώπιον του Πταισματοδίκη ο Χρ. Καλογρίτσας


Κατάθεση στον πταισματοδίκη δίνει ο Χρήστος Καλογρίτσας στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών του για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην συμμετοχή του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC.

Η έρευνα του πταισματοδίκη Αμαρουσίου, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας, έχει αφετηρία την μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του λιβανέζικου κολοσσού στον χώρο των κατασκευών που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Καλογρίτσας ιδιοκτήτης της εταιρίας «Τοξότης». Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, τα χρήματα του καταβλήθηκαν, το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» με έδρα το Μαρούσι Αττικής καθώς και κατά των υπευθύνων της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με έδρα το Ντουμπάι ΗΑΕ. Η κατηγορία αφορά την προσφυγή του λιβανέζικου Ομίλου σε διαιτητικό δικαστήριο, όπου πέτυχε την έκδοση απόφασης υπέρ του για την επιστροφή εντόκως των χρημάτων από την «Τοξότης», την εκτέλεση της οποίας έχει ζητήσει από το Πρωτοδικείο Αθήνας.

Σύμφωνα με υπόμνημα που έχει καταθέσει στον εισαγγελέα που εποπτεύει την έρευνα, ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως η συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας Τοξότης και του λιβανέζικου Ομίλου, δεν αφορούσε την εμφανιζόμενη ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο κατασκευής εμπορικού κέντρου της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά την χρηματοδότησή του για να κατέλθει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι υπό τον έλεγχο της.

Ο εργολάβος αναμένεται να επαναλάβει ενώπιον του πταισματοδίκη όσα περιελάμβανε και το υπόμνημά του, σύμφωνα με το οποίο το φθινόπωρο του 2015 είχε κληθεί από σημαντικά στελέχη της τότε κυβέρνησης, την ευθύνη της οποίας είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τα οποία του ζήτησαν «να “δανείσει” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει “μπροστινός” και μόνο για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους».

Σύμφωνα με τον εργολάβο, η εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα γινόταν από τον λιβανέζικο Όμιλο, ο οποίος θα κατέβαλε τα χρήματα μέσω σύμβασης υπεργολαβίας με την «Τοξότης» για το έργο στα ΗΑΕ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment