PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ένοχος ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για παράβαση καθήκοντος


Την ενοχή του πρώην υπουργού επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα αποφάσισε ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο.

Οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν πριν από λίγο την απόφασή τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και έκριναν ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο ετών.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Όλγα Σμυρλή είναι ασθενής. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε ποινή ενός έτους για το Νίκο Παππά και των έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους.

Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά σημείωσε πως δεν επιθυμεί την αναγνώριση ελαφρυντικών. «Δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος έπραξε στο έπακρο το καθήκον του» ανέφερε ο συνήγορος του Γιάννης Μαντζουράνης. «Η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών» τόνισε.

Οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομο βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση.

«Δεν είχε ταπεινά κίνητρα είχε αποφασίσει να ακουστεί η αλήθεια και ας έχει το μερίδιο της ποινικής ευθύνης που του αναλογεί» σημείωσε ο συνήγορος του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment