PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη της υπόθεσης Γιακουμάκη


Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι στη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, προχώρησε, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους.

Ένοχους κήρυξε και τους 8 πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.

Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Οι ποινές για τους κατηγορούμενους

Ποινή 30 μηνών με τριετή αναστολή για τους ενήλικους και 100 ώρες κοινωνική εργασία για τους ανήλικους επέβαλε το Δικαστήριο στους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι.

Αυτές είναι οι οριστικές ποινές που ανακοινώθηκαν μετά την απόσυρση των δικαστών για να εξετάσουν τα αιτήματα των κατηγορουμένων. Οι τελικές ποινές είναι μειωμένες σε σχέση με αυτές που καταλογίστηκαν πρωτόδικα στους κατηγορούμενους.

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ειδικότερα, ενόχους όπως και πρωτοδίκως, έκρινε το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο τους 8 Κρητικούς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στο οποίο εκδικάστηκε κατ’ έφεση η υπόθεση, μετά από 6 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στους 5 από τους 8 Κρητικούς, ενώ για τους 3 που ήταν ανήλικοι 100 ημέρες κοινωφελούς εργασίας.

Οι συνήγοροι ζήτησαν από την έδρα, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Ωστόσο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους κ. Γιώργος Κοκοσάλης είπε πως η υπόθεση θα βρεθεί στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι 8 κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε καταδικάσει τους 5 κατηγορουμένους σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους 3 σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

«Υπάρχουν αξίες»

Την εκδίκαση της υπόθεσης παρακολούθησε η οικογένεια Γιακουμάκη και ο πατέρας ευχαρίστησε τον κόσμο και την Δικαιοσύνη «που, όπως είπε, υπάρχουν αξίες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment