PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Ενεργοί Πολίτες – Για την ανατροπή στο Περιστέρι»


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Μια νέα δημοτική κίνηση οι «Ενεργοί Πολίτες – Για την ανατροπή στο Περιστέρι» γεννήθηκε, με επικεφαλής υποψήφια Δήμαρχο την Σοφία Αλεξοπούλου, νυν δημοτική σύμβουλο.

Συλλογικότητες και ενεργοί πολίτες που ζουν, εργάζονται στο Περιστέρι και αποτελούν ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας του δήμου, όπως η Δημοτική Κίνηση Ανάπλαση, δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας, δυνάμεις από τον ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο και ανένταχτοι πολίτες, αποφάσισαν να συμπορευτούν σε ένα δημοτικό σχήμα μάχης και ελπίδας.

Για να δηλωθεί η αντίθεση των δημοτών του Περιστερίου στο μνημόνιο και την έκφρασή του στη τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή στον Καλλικράτη. Και όχι μόνο: επιδίωξη είναι η ανάδειξη ενός άλλου πολιτισμού, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ισότιμης συμμετοχής. Στην ανοιχτή συνέλευση που έγινε την περασμένη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, δεκάδες φίλοι της δημοτικής κίνησης, εκφράσανε τις αγωνίες τους για το μέλλον των παιδιών τους και τη ποιότητα ζωής στη πόλη την εποχή του μνημονίου, για την παιδεία, την υγεία, την εργασία και την ασφάλιση, το ρόλο των πολιτών και τη δημοκρατία.

Μέσα από πλούσιο και δημιουργικό διάλογο, ήδη διαμορφώθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που αντιστοιχεί στα οράματα και τις προσδοκίες των συνδημοτών. Περιγράφτηκε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης του δήμου, εντελώς διαφορετικό από αυτό που εφάρμοσε η διοίκηση του Α. Παχατουρίδη, που υπόσχεται χωρίς αντίκρισμα, που προβάλλει τον παραγοντισμό και τις φιέστες, που ενισχύει την αδιαφάνεια και οδηγεί τους δημότες στο περιθώριο της ζωής του δήμου.

Ένα μοντέλο αντίθετο από αυτό που επικαλούνται ο κ. Λαλένης και οι άλλοι υποψήφιοι, που εκπροσωπούν το κυβερνητικό κόμμα της τρόικας και του μνημονίου. Το πρόγραμμα των «Ενεργών πολιτών για την ανατροπή στο Περιστέρι», σύγχρονο και οραματικό, διεκδικητικό και ριζοσπαστικό, με έντονα οικολογικά και κινηματικά χαρακτηριστικά, έχει στόχο να βγάλει τους δημότες του Περιστερίου από την αφάνεια και να τους βάλει στο κέντρο των εξελίξεων στη πόλη. Με συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε πρόβλημα, για κάθε διαμέρισμα και γειτονιά της πόλης, για κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Για να διεκδικήσουν και να εφαρμόσουν στον δήμο μια άλλη κοινωνική πολιτική, για πράσινο και ελεύθερους χώρους, για παιδεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για δημόσια υγεία, για αθλητισμό και πολιτισμό.

Για να αποκτήσουν ένα δήμο στο πλευρό των δημοτών, όχι πρωτοκολλητή των αποφάσεων της τρόικας, φοροεισπράκτορα και υπερασπιστή όσων θέλουν να τσιμεντάρουν και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους, ένα δήμο υπερασπιστή των κατακτήσεων και των κοινωνικών αγαθών, αποφασισμένο να στηρίξει θεσμούς λαϊκής συμμετοχής και άμεσης δημοκρατίας. Για ένα δήμο με χρηστή διαχείριση, αναπτυξιακά προγράμματα για τους δημότες και τη ποιότητα ζωής, σε μια πόλη με ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη.

Το πρόγραμμα των «Ενεργών Πολιτών για την ανατροπή στο Περιστέρι», απευθύνεται σε κάθε δημότη ή δημότισσα, κάθε γυναίκα, νέα ή νέο, κάθε εργαζόμενο ή άνεργο, σε κάθε δραστήριο άνθρωπο με ανησυχίες για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον που ζει αλλά ασφυκτιά στο σημερινό Περιστέρι. Θα παρουσιασθεί σε δημόσια εκδήλωση που θα γίνει μαζί με το μαχητικό ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης και θα δώσει νέα πνοή στη πόλη. Οι πολίτες που πήραν τη πρωτοβουλία για την ίδρυση της δημοτικής κίνησης «Ενεργοί Πολίτες για την ανατροπή στο Περιστέρι» εξέλεξαν την Σοφία Αλεξοπούλου, νυν δημοτική σύμβουλο, επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment