PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργοί Πολίτες: Ανακοίνωση για την 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου


Ανακοίνωση για την 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου εξέδωσε το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την ανατροπή στο Περιστέρι»:

«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του»

Πανικόβλητο το σύστημα «Παχατουρίδη» από την επιστημονικά θεμελιωμένη αποκάλυψη των παρανομιών και παρατυπιών που επιχείρησε στο χώρο της ιστορικής Α’ Παιδικής Χαράς του Περιστερίου με σκοπό να τη μετατρέψει από χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στο παιχνίδι των μικρών παιδιών, σε χώρο αναψυκτηρίου-καφετέριας, προσπαθεί για μια ακόμα φορά να παραπλανήσει τους κατοίκους του Περιστερίου χρησιμοποιώντας τα γνωστά «εργαλεία» στη χρήση των οποίων έχει διαπρέψει: τη διαστρέβλωση της άλλης άποψης και τα επικοινωνιακά τρικ με τη βοήθεια των μέσων μαζικής διαπλοκής και τις τσάρκες στα κανάλια, με την υπερπροβολή των σιντριβανιών, των κιτς αγαλμάτων και άλλα καραγκιοζιλίκια.

Επαναλαμβάνουμε για να το καταλάβει καλά ο κ. Παχατουρίδης και οι παρατρεχάμενοί του:

Οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου ήταν και είναι υπέρ της ανάπλασης της Α’ Παιδικής Χαράς ώστε όλος ο χώρος της να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο όμορφος και πιο ασφαλής για τα παιδιά. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΜΟΝΟΝ όμως και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους πάσης φύσεως χορηγούς του κ. Παχατουρίδη.

Εμείς προτείνουμε ΟΛΟΣ ο χώρος να είναι Παιδική Χαρά! Ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο 237 να εμπλουτιστεί με όργανα για το παιχνίδι των παιδιών και να μην είναι –όπως τώρα- η Παιδική Χαρά περιορισμένη σε μια γωνιά που αντιστοιχεί μετά βίας στο 15% της συνολικής έκτασής του και με ελάχιστα όργανα για τα παιδιά που περιμένουν κυριολεκτικά στην ουρά για να παίξουν, όπως αποδεικνύεται από τις πρώτες ημέρες της νέας λειτουργίας του.

ΔΕΝ προτείνουμε, όπως ο κ. Παχατουρίδης, να γεμίσει ο χώρος με τραπεζοκαθίσματα, με φλιτζάνια καφέ, με ποτήρια αλκοόλ, με μπουκάλια μπύρας και τσιγάρα.

Θέλουμε απλά να εφαρμοστεί αυτό που λέει ο νομοθέτης για τις Παιδικές Χαρές: Απαγορεύεται κάθε άλλη χρήση σε αυτές πλην αυτών που εξυπηρετούν τα παιδιά.

Εμείς προτείνουμε το εντός του χώρου ιστορικό διατηρητέο κτίριο, αφού επαναφερθεί στην μορφή που είχε πριν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του κ. Παχατουρίδη βάψει τα κεραμίδια μαύρα(!!!) και αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να καταστεί ασφαλές σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανόνες και όχι τις αμφιβόλου ασφάλειας αυθαίρετες και παράνομες επεμβάσεις που έγιναν, να γίνει ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ένας παιδότοπος, ένα κτίριο αποκλειστικά για παιδικές εκδηλώσεις, παραστάσεις και γιορτές!

Με λίγα λόγια θέλουμε ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για το λόγο για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα από την Περιφέρεια Αττικής και μόνον αυτό!

Ο κ. Παχατουρίδης θέλει?

Αν τολμά, ας ζητήσει τον έλεγχο και την έγκριση για ότι έκανε και ότι σκέπτεται να κάνει από τις αρμόδιες αρχές…

Αν δεν το κάνει, να μην ανησυχεί… θα το κάνει άμεσα η παράταξη των Ενεργών Πολιτών και τότε θα δούμε αν τα δημόσια έργα γίνονται με βάση την τέχνη και επιστήμη, τις πολεοδομικές και νομοθετικές διατάξεις και νόμους και τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας στη βάση της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και της κοινής ωφελείας και όχι με βάση την “ομορφιά” που θυμίζει τα καθρεφτάκια που έδιναν κάποιοι στους ιθαγενείς για να τους πάρουν τη γη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment