PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ενδοκυβερνητικές τριβές στη Γερμανία για τους μετανάστες από Βουλγαρία – Ρουμανία


Τριβές στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας προκαλεί το ζήτημα του χειρισμού των μεταναστών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τριβές στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας προκαλεί το ζήτημα του χειρισμού των μεταναστών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Οι συντηρητικοί Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, στενοί πολιτικοί σύμμαχοι των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, κάνουν λόγο για ανάγκη νέων μέτρων για την αποφυγή του «τουρισμού επιδομάτων» εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, ωστόσο, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των Σοσιαλδημοκρατών, προειδοποίησε ότι η αμφισβήτηση της ελευθερίας κίνησης «θα έκανε ζημιά στην Ευρώπη».

Οι βούλγαροι και ρουμάνοι εργαζόμενοι είναι πλέον και επισήμως ελεύθεροι, από 1/1/2014, να αναζητούν εργασία οπουδήποτε εντός της Ε.Ε.

Η δήλωση του βαυαρικού CSU έγινε στις 29 Δεκεμβρίου και καλούσε σε μέτρα κατά της «μετανάστευσης λόγω φτώχειας».

Το κόμμα κάνει λόγο για ανάγκη προστασίας του κοινωνικού κράτους στη χώρα, ενώ καλεί τις Βρυξέλλες να μη στέκονται εμπόδιο στην εθνική ρύθμιση αντίστοιχων ζητημάτων.

Οι προτάσεις του CSU περιλαμβάνουν την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα σε μετανάστη ο οποίος έχει εξαπατήσει το προνοιακό σύστημα, καθώς και απαγόρευση σε μετανάστες να αιτούνται επιδομάτων το πρώτο τρίμηνο της παραμονής τους στη Γερμανία.

«Βλακώδη συνθήματα»

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Στάινμαγερ, από την πλευρά του, απάντησε, μιλώντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ότι οι ευρωπαϊκές ελευθερίες βρίσκονται στο πυρήνα της ιδέας της Ευρώπης, ενώ σημείωσε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού.

Ο δε υπουργός για Ευρωπαϊκά Ζητήματα Μίκαελ Ροτ, επίσης σοσιαλδημοκράτης, δήλωσε ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές «δεν έχουν καταλάβει την Ευρώπη – και προφανώς δε τους ενδιαφέρει να την καταλάβουν».

Έκανε παράλληλα λόγο για «βλακώδη συνθήματα» με τα οποία το CSU προσπαθεί να προσεταιριστεί μέρος της κοινής γνώμης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επανεξελέγη δήμαρχος στο Λονδίνο ο Σαντίκ Καν

Peristeri News

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Leave a Comment