PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Ένας οδηγός παραγωγικότητας και οργάνωσης για εργαζόμενους


Οι εργαζόμενοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε εταιρείας. Είναι αυτοί που βοηθούν την εταιρεία να λειτουργήσει, την κάνουν να λειτουργεί ομαλά και τη βοηθούν να αναπτυχθεί. Ωστόσο, ακόμη και αν εργάζονται σκληρά, μπορούν να είναι παραγωγικοί καθώς και αποτελεσματικοί στα καθήκοντά τους.

Παρακάτω παρατίθεται ένας κατάλογος με τα πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να είναι παραγωγικοί και αποδοτικοί.:

1) Διαχείριση χρόνου – Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να παρακολουθεί ένας εργαζόμενος. Είναι σημαντικό επειδή βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σπαταλούν χρόνο κάνοντας πράγματα που δεν έχουν σημασία ή δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

2) Επικεντρωθείτε στα καθήκοντα – Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε ένα καθήκον κάθε φορά αντί να κάνουν multitasking, γεγονός που μπορεί να τους κάνει να χάσουν την αίσθηση του τι κάνουν και να καταλήξουν να σπαταλούν χρόνο κάνοντας πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία ή δεν έχουν καμία αξία επίσης! Είναι καλύτερο να εστιάζετε σε μία εργασία κάθε φορά αντί να προσπαθείτε να κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα!

3) Οργάνωση – Αυτό περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός οργανωμένου χώρου εργασίας, έτσι ώστε όλα να παραμένουν στη θέση τους και να τα βρίσκεις εύκολα όταν τα χρειάζεσαι! Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε τη μέρα σας είναι τα σημειωματάρια, τα ημερολόγια ή κάποια ψηφιακή εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να έχετε τον έλεγχο της ημέρας και να αποφεύγετε τα απρόοπτα.

4) Ορίστε προτεραιότητες

Θέστε στον εαυτό σας στόχους για την ημέρα/εβδομάδα/μήνα και βεβαιωθείτε ότι είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε στην προσπάθεια να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και εξουθένωση. Επικεντρωθείτε σε μία εργασία κάθε φορά αντί να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα και θα είστε καλύτερα γι’ αυτό!

5) Ελέγχετε τα emails λιγότερο συχνά

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο με emails, ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα επικοινωνίας – αλλά ο πολύ συχνός έλεγχός τους μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από το να κάνετε τη δουλειά σας! Αντί να κοιτάτε τα emails κάθε πέντε λεπτά, προσπαθήστε να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα που θα τα ελέγχετε αντί για την στιγμή που τα λαμβάνετε π.χ.: μία φορά την ώρα).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment