PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένας νεκρός από τον μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι Κρήτης


Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την Κρήτη. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχουν αναφορές για 9 τραυματίες και εγκλωβισμένοι πολίτες στην περιοχή.

Ο άνδρας συμμετείχε στις εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι και ήταν ανάμεσα στους τρεις εγκλωβισμένους για τους οποίους υπήρχαν αναφορές νωρίτερα. Ο ίδιος ήταν μέσα στην εκκλησία την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο τρούλος της εκκλησίας.

Στο σημείο βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ σώος απομακρύνθηκε ακόμα ένας εργάτης που ήταν επίσης στο εκκλησάκι.

Σώος απεγκλωβίστηκε και ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα υπάρχουν επίσης αναφορές για ζημιές σε πολλές περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:17 το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ.

Στο μεταξύ στο Ηράκλειο μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει επίσης ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Κλείνουν όλα τα σχολεία μετά τον ισχυρό σεισμό

Κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Στο Ηράκλειο μεταβαίνουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και ΠΠ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει ένας νεκρός και εννέα τραυματίες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.8 βαθμών της κλίμακας Richter σημειώθηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09.17΄ στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της πόλης της Άρβης και σε απόσταση 346 Χλμ ΝΝΑ της Αθήνας.

Με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκη και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα και μεταβαίνει στην περιοχή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου για τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, αναφέρεται ένας νεκρός και εννέα τραυματίες, ενώ έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment