PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ένας ακόμα διοικητής της Χαμάς νεκρός


Το θανάσιμο τραυματισμό του διοικητή του τάγματος Deir al-Balah της Χαμάς, Wael Asfeh, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Οι IDF λένε ότι ο Wael Asfeh, μαζί με άλλους διοικητές της λεγόμενης Ταξιαρχίας Κεντρικών Στρατοπέδων, συμμετείχε στην αποστολή των επίλεκτων δυνάμεων της Χαμάς στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο Asfeh είχε φυλακιστεί στο Ισραήλ την περίοδο 1992-1998, για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών κοινοτήτων.

Ο Asfeh φυλακίστηκε από το Ισραήλ μεταξύ 1992 και 1998 για τη συμμετοχή του σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον ισραηλινών κοινοτήτων.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την αεροπορική επιδρομή.

 

 

Μέχρι στιγμής οι IDF έχουν αναφέρει ότι έχουν σκοτώσει περισσότερους από δώδεκα ανώτερους διοικητές της Χαμάς.

Στο μεταξύ, κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει κεκλεισμένων θυρών σήμερα. Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ιατρική βοήθεια από αέρος μετά από συνεννόηση με το Ισραήλ. Στην Τουρκία βρέθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν για συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Στο μέτωπο των μαχών νέα εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μπαράζ φονικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν αποκόψει το βόρειο από το νότιο κομμάτι του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, στον οποίο για τρίτη φορά διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες που σταδιακά επανέρχονται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment