PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ένα στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών στα Δυτικά (video)


Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης μπορεί να θεωρηθεί μια προστιθέμενη αξία για τη Δυτική Αθήνα και ειδικά τους Αγίους Αναργύρους.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» στην Ευρώπη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και προσωπικοτήτων κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρώτο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί το πρώτο στην Ευρώπη.

Το Πάρκο Ανακύκλωσης έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης καλύπτει έκταση 3 στρεμμάτων και περιλαμβάνει το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών, έναν πρότυπο βοτανικό κήπο με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών, καθώς και μια οικολογική λίμνη.

787986566-

Επιπλέον, στο Πάρκο Ανακύκλωσης στεγάζεται το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, σεμινάρια και διαδραστικά παιχνίδια σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61), είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι απολύτως σύμφωνο τόσο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, όσο και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών.

uy797yy7o

Τα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» επισκέφθηκαν το πάρκο και ξεναγήθηκαν στους εξαιρετικούς χώρους του από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Γιάννη Ελαιοτριβάρη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, Παύλο Ραβάνη.

Μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να την δουν από κοντά τόσο οι μαθητές των σχολείων της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο, όσο και απλοί πολίτες που μπορούν να επισκεφθούν το χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 2610220.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment