PeristeriNews.gr
Editorial

Ένα ψέμα γεμάτο συνέπειες!


Ένα ψέμα γεμάτο συνέπειες! Η 13χρονη μαθήτρια είχε πρόβλημα με το σχολείο, μια αποβολή για κακή διαγωγή.

Χρειαζόταν ένα πειστικό ψέμα, όμως εδώ το ψέμα βασίστηκε στον θρησκευτικό φανατισμό, χρησιμοποιώντας εντέχνως ως καμβά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων μαθητών στη Γαλλία, στοχοποίησε έναν αθώο άνθρωπο και οδήγησε σε ένα φρικτό, απίστευτο έγκλημα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέχρι τότε πληροφορίες ήθελαν τον 47χρονο καθηγητή λίγες μέρες νωρίτερα να έχει δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγής του Πολίτη με θέμα την ελευθερία της έκφρασης προκαλώντας την οργή ενός αριθμού μουσουλμάνων γονέων.

Ο άτυχος καθηγητής είχε κληθεί σε ανάκριση, τέσσερις μέρες πριν τον αποκεφαλισμό του καθώς ο γονέας της 13χρονης μαθήτριας του είχε καταθέσει μήνυση για προβολή πορνογραφικών εικόνων.

Ο εκπαιδευτικός ενώπιον των αρχών, υπερασπίστηκε το μάθημα του. «Πρότεινα στους μαθητές, να δουν ή να μη δουν ένα από τα σκίτσα του Charlie Hebdo, ανάλογα τις ευαισθησίες τους. Πρότεινα στους μαθητές μου να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους κάποια δευτερόλεπτα αν πίστευαν πως θα σοκαριστούν για τον άλφα ή βήτα λόγο» είπε χαρακτηριστικά ο άτυχος καθηγητής και πρόσθεσε:

«Δε ζήτησα από τους μαθητές (να μου πουν) ποιοι ήταν μουσουλμάνοι. Ο στόχος μου όταν τους ζήτησα να γυρίσουν το βλέμμα αλλού ήταν να μη νιώσουν άσχημα. Δεν έκανα κανένα παράπτωμα στο πλαίσιο του καθήκοντος μου».

Μετά τη μήνυση, ο γονέας κατηγόρησε στα κοινωνικά δίκτυα τον καθηγητή, ότι ζήτησε από τους μαθητές του να φύγουν από το μάθημα. Ο καθηγητής αρνήθηκε κάτι τέτοιο και είπε πως η κόρη του ενάγοντα εκείνη την ημέρα δεν ήταν στην τάξη.

«Επίσης εκείνη ήταν απούσα από το μάθημα. Έφτιαξε μια ιστορία από τις διηγήσεις των συμμαθητών της. Πρόκειται για μια ψεύτικη κατηγορία με σκοπό να βλάψουν την εικόνα του καθηγητή που εκπροσωπεί το γυμνάσιο και το λειτούργημα» ισχυρίστηκε.

Την ίδια μέρα ο Σαμουέλ Πατί κατέθεσε μήνυση για συκοφαντία, καθώς ο γονέας ανέβασε στο διαδίκτυο δύο προσβλητικά βίντεο που περιείχαν και προσωπικά του δεδομένα.

Τέσσερις ημέρες αργότερα βρέθηκε αποκεφαλισμένος από ένα 18χρονο φανατικό ισλαμιστή από την Τσετσενία, τον Αμπντουλάχ Ανζόροφ, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε έρθει σε επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων με τον πατέρα της μαθήτριας που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του.

Ο ένοπλος επιτέθηκε και αποκεφάλισε τον άνδρα, φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”, ενώ λίγες ώρες αργότερα έπεφτε και ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες της γαλλικής αστυνομίας.

Τελικά, οι αστυνομικοί γρήγορα ανακάλυψαν ότι η κοπέλα απουσίαζε από την τάξη την επίμαχη (ή μάλλον μοιραία) ημέρα. Ανακάλυψαν και ότι ο Πατί δεν ζήτησε να βγουν έξω, αλλά απλώς πρότεινε από τους μουσουλμάνους μαθητές, αν το θέλουν, να στρέψουν αλλού το βλέμμα.

Η κοπέλα, για μέρες δεν παραδεχόταν το ψέμα, ώσπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι πίσω από όλα κρυβόταν το κόμπλεξ για την αδελφή της, η οποία είναι πολύ καλύτερη μαθήτρια.

Τελικά η 13χρονη το παραδέχτηκε. Το ψέμα της έπεισε τον πατέρα της, που ποτέ δεν αμφισβήτησε όσα ισχυρίστηκε η κόρη του και δεν συγκράτησε την οργή του.

Μια οργή που 10 ημέρες αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου 2020, οδήγησε σε ένα στυγερό έγκλημα με θύμα τον τον Σαμουέλ Πατί.

Το πιθανότερο είναι όλα τα παραπάνω να χρησιμοποιηθούν ως υλικό κάποιας νέας τηλεοπτικής παραγωγής, ωστόσο, κάποιοι θα αναρωτηθούν πώς και γιατί χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην δαιδαλώδη εποχή που ζούμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment