PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εν αναμονή ιατροδικαστικής εξέτασης για τον Έλληνα πρέσβη από τις αρχές της Βραζιλίας


Την ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να δείξει εάν η σορός που βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, ανήκει ή όχι στον Έλληνα πρέσβη, Κυριάκο Αμοιρίδη, αναμένουν οι ελληνικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας επιβεβαιώθηκε ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια ιατροδικαστικού ελέγχου και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Στην κατεύθυνση αυτή μεταβαίνει στη Βραζιλία κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της ελληνικής πρεσβείας στην Μπραζίλια.

Υπενθυμίζεται ότι το τηλεοπτικό δίκτυο Globo μετέδωσε ότι η αστυνομία της Βραζιλίας εντόπισε μία σορό σε αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, οι βραζιλιάνικες αρχές εκτιμούν ότι η σορός ανήκει στον Έλληνα πρέσβη. Εκπρόσωπος της αστυνομίας στον οποίο απευθύνθηκε το Reuters δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό, ενώ σε δηλώσεις του το πρωί ο υ φυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης ανέφερε πως οι έρευνες συνεχίζονται και πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση» για τις παραπάνω πληροφορίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment