PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Εμφατική φιλική νίκη του Περιστερίου απέναντι στην ΑΕΚ (vid)


Το Περιστέρι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού απέναντι στην ΑΕΚ (80-61), έχοντας μετατρέψει το παιχνίδι για το τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» σε παράσταση για έναν ρόλο από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά.

Σε καμία στιγμή δεν αμφισβητήθηκε η υπεροχή των γηπεδούχων, οι οποίοι έφτασαν τον δείκτη του σκορ και στο +29 πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ματς.

Πέντε παίκτες του Περιστερίου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Χαντς και Ράγκλαντ να σημειώνουν από 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Ο Ρένφρο ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα στην ομάδα του για την αντεπίθεση από το 2ο δεκάλεπτο και μετά και τελείωσε το ματς με 12 πόντους Ενώ Πουλιανίτης και Κασελάκης είχαν από 10 πόντους ο καθένας.

Για την ΑΕΚ ο Τίλμαν πέτυχε 14 πόντους ενώ ο ΜακΡέι πρόσθεσε άλλους 10 πόντους.

Το ματς

Από το Περιστέρι έκανε καλή εκκίνηση ο Στέλιος Πουλιανίτης, ενώ από την ΑΕΚ ο Καμπενγκέλε, ο οποίος είχε… κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες «βγάζοντας» τεράστια ενέργεια για λογαριασμό της Ένωσης. Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι και αυτό φάνηκε από το οριακό 21-19 των γηπεδούχων μετά το τέλος της 1ης περιόδου.

Στη συνέχεια εκείνος που έκλεψε την παράσταση και κέρδισε τις εντυπώσεις δεν ήταν άλλος από τον Νέιτ Ρένφρο, ο οποίος ήταν η «απάντηση» του Σπανούλη στον Καμπενγκέλε. Καρφώματα, τάπες και δυναμικό παιχνίδι ήταν τα χαρακτηριστικά που είχε φέρει ο Αμερικανός σέντερ στο παρκέ με αποτέλεσμα το Περιστέρι να προηγηθεί και με +9 πόντους (37-28) στο 18′. Ο Ρένφρο μάλιστα έγινε και ο πρώτος «διψήφιος» του ματς, την ώρα που η άμυνα των γηπεδούχων έμοιαζε… απροσπέλαστη για την ΑΕΚ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να φτάσει και στους 13 πόντους υπέρ του Περιστερίου (41-28) με τη λήξη του ημιχρόνου. Όπερ και σημαίνει ότι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε πραγματοποιήσει σερί 9-0 μετά το 32-28 του 17′. Στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Ρένφρο είχε 10 πόντους, ενώ τον είχαν ακολουθήσει οι Πουλιανίτης (7π.), Ράγκλαντ (5π.), Κασελάκης (5π.) και Χουγκάζ (5π.) Αντίστοιχα από την ΑΕΚ 9 πόντους είχε ο Καμπενγκέλε.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην 3η περίοδο. Η άμυνα του Περιστερίου συνέχισε να βάζει… δύσκολα στην ΑΕΚ καθώς μετά βίας έβρισκε δρόμο για το αντίπαλο καλάθι. Ο Τίλμαν είχε κάποιες καλές στιγμές λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Ο Ράγκλαντ και Κασελάκης πήραν τη μπαγκέτα της ομάδας τους θέλοντας να συμπληρώσουν τον Ρένφρο και κάπως έτσι ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε στο +21 για την ομάδα των δυτικών προαστείων με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου (62-41). Ουσιαστικά η ομάδα του Σπανούλη είχε πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 41-22 από το τέλος της 1ης περιόδου και μετά.

Και δεν… σταμάτησε εκεί! Η διαφορά άγγιξε και τους 30 πόντους (73-44 στο 35′) με τον Τζέιλεν Χαντς να ήταν εκείνος που είχε πάρει τη σκυτάλη και έδινε τη χαριστική βολή στην (ανήμπορη να αντιδράσει) ΑΕΚ. Στα τελευταία λεπτά το Περιστέρι έριξε εντελώς ρυθμό και η Ένωση κατάφερε να «ροκανίσει» κάπως τον δείκτη του σκορ μέχρι το τελικό 80-61 υπέρ της ομάδας των δυτικών προαστίων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 41-28, 62-41, 80-61

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Ράγκλαντ 13 (3/5 τριπ.), Ντάνγκουμπιτς 2, Ξανθόπουλος 2, Χατζής 4, Χαντς 14 (2/6 τριπ.), Πουλιανίτης 10 (2/3 τριπ.), Κασελάκης 10 (2/2 τριπ.), Ρένφρο 13, Γουίλιαμς 3, Χουγκάζ 7 (1/4 τριπ.), Ζούγρης 3, Σταυρακόπουλος.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 14, Ραντλ 8 (2/4 τριπ.), Καράμπελας, Φλιώνης 5 (1/5 τριπ.), Πιλάβιος, Νετζήπογλου 9, ΜακΛέμορ 2, Κουζέλογλου 2, Καμπεγκέλε 9, Κόττας 2, Ματαλιωτάκης, ΜακΡέι 10 (1/2 τριπ.).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment