PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΕΜΑ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών


Το εμβόλιο των Pfizer/Biontech ενάντια στον κορωνοϊό εγκρίθηκε σήμερα, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χορήγηση σε παιδιά από 12 έως 15 ετών.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που παίρνει το «πράσινο φως» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα παιδιά, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εγκριθεί για ενήλικες και εφήβους από την ηλικία των 16 ετών.

Σύμφωνα με το Associated Press, o Marco Cavaleri, επικεφαλής του EMA που εξέτασε το εμβόλιο, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή έλαβε τα απαραίτητα δεδομένα για να εγκρίνει το εμβόλιο για νεότερους εφήβους, ενώ διαπίστωσε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι του κορωνοϊού.

Η απόφαση, ωστόσο, πρέπει να «σφραγιστεί» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και τις επιμέρους εθνικές ρυθμιστικές αρχές, σχολίασε σχετικά.

Η σύσταση του EMA να επεκταθεί η έγκριση του εμβολίου σε παιδιά βασίστηκε σε μια μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό, αν και οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά για άλλα δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η σύσταση του Ευρωπαΐκού Οργανισμού Φαρμάκων έρχεται μετά από παρόμοιες αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών του Καναδά και των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment