Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ελληνική χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Εκτίμησε το στέλεχος της Standard & Poor’s, Ντέιβιντ Μπιρς, σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Πεκίνο.

Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011, εκτίμησε το στέλεχος της Standard & Poor’s, Ντέιβιντ Μπιρς, σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Πεκίνο.

Ο Ντέιβιντ Μπιρς είναι οικονομολόγος, επικεφαλής του τμήματος διεθνών δημόσιων οικονομικών του αμερικανικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Η S&P είχε πει τον Ιούλιο ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προωθήσουν το σχέδιο για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«Αυτή η πρόταση (για τη συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα) συνιστά χρεοκοπία», καθώς προσφέρει ανακούφιση από το χρέος, δήλωσε.

Ο Ντ. Μπιρς είχε εκτιμήσει, τον προηγούμενο μήνα, ότι η η ελληνική πτώχευση είναι αναπόφευκτη, όπως και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη υποβάθμιση των ΗΠΑ, τόνισε ότι «δεν υπήρχει κανένα λάθος στην αξιολόγηση», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες οικονομίες όπως η Κίνα, λέγοντας ότι η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά προβλήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων ανεπτυγμένων οικονομιών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Eurostat: Στο 5,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Peristerinews.gr Newsroom

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έκπτωση 40 λεπτά και αύξηση 30% στο επίδομα

Peristerinews.gr Newsroom

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για μείωση χρεώσεων ΥΚΩ

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment