Οικονομία

Ελληνικά ομόλογα συνιστά η Citigroup

Υπέρ της αγοράς γραμματίων ελληνικού δημοσίου τάσσεται η Citigroup.

Παρά το γεγονός ότι το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου αυξήθηκε σήμερα το μεσημέρι πάνω από τις 940 μονάδες βάσης (9,4%), η αμερικανική τράπεζα Citigroup συνέστησε στους επενδυτές να αγοράζουν διετή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, επειδή ο Μηχανισμός Χρηματοδοτικής Στήριξης της Ελλάδας δεν καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της έως τη λήξη της προθεσμίας των τίτλων αυτών, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Εκτός από τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, ανοδική τάση εξακολουθούν να έχουνκαι τα επιτόκια της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών για την κατάσταση των περιφερειακών οικονομιών της ευρωζώνης.

Το spread του 10ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης και έφτασε στο επίπεδο-ρεκόρ για τη χώρα των 665 μ.β., ενώ πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι η Ιρλανδία θα αναγκασθεί να προσφύγει στο Μηχανισμό Χρηματοδότησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το επιτόκιο του 10ετούς πορτογαλικού Δημοσίου αυξήθηκε κατά 26 μονάδες βάσης και έφτασε το 7,2%.

Related posts

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι επιδοτήσεις Δεκεμβρίου

Peristeri News

Black Friday: Πώς να αποφύγετε τις «παγίδες»

Peristeri News

Επίδομα ακρίβειας: Η πιο πιθανή ημερομηνία καταβολής

Peristeri News

Leave a Comment