PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ελληνίδες ιερόδουλες θύματα εκβασμού της αλβανικής μαφίας



Τρόμο στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα έχουν σκορπίσει μέλη της αλβανικής μαφίας, που δεν διστάζουν ακόμη και να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές προκειμένου να γίνουν οι κυρίαρχοι της νύχτας.

Τρόμο στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα έχουν σκορπίσει μέλη της αλβανικής μαφίας, που δεν διστάζουν ακόμη και να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές προκειμένου να γίνουν οι κυρίαρχοι της νύχτας. Τον τελευταίο χρόνο οι Ελληνίδες ιερόδουλες, υποκύπτοντας στις απειλές, στους εκβιασμούς και τους ανελέητους ξυλοδαρμούς έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα πόστα τους στη λεωφόρο Ποσειδώνος προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους. Τη θέση τους καλύπτουν αμέσως γυναίκες από την Αλβανία, οι οποίες έχουν εισχωρήσει στους σκοτεινούς, βρόμικους και δαιδαλώδεις διαδρόμους του αδίστακτου κυκλώματος, το οποίο τους παρέχει προστασία και τις εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

«Πρόκειται για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία μας στήνουν καρτέρι και μας απειλούν να εξαφανιστούμε από την πιάτσα. Οσες αντιστάθηκαν μέχρι τώρα το πλήρωσαν ακριβά… Μια συνάδελφός μου πυροβολήθηκε, δύο ακόμη ξυλοκοπήθηκαν άσχημα και χρειάστηκε ακόμη και να νοσηλευτούν, ακόμη μία χαρακώθηκε… Δεν ξέρουμε αν το ξημέρωμα θα ζούμε» ανέφερε φανερά ταραγμένη στην «Espresso» μία από τις ιερόδουλες, η Ευαγγελία, και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι είτε να φύγουμε από την πιάτσα της Ποσειδώνος είτε να ενταχθούμε στο κύκλωμά τους. Να γίνουν οι προστάτες μας, να μας παίρνουν όλα τα χρήματα και να μας έχουν υποχείριά τους με τη χρήση ναρκωτικών. Ζούμε πραγματικά έναν εφιάλτη».

Οπως σημείωσε η ίδια, τα βάναυσα περιστατικά κακοποίησης με θύματα Ελληνίδες «πεταλούδες» της νύχτας έχουν όλα καταγγελθεί στις διωκτικές αρχές. «Τα αστυνομικά τμήματα των νοτίων προαστίων είναι ενήμερα για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά αυτά τα άτομα, τα μέλη της μαφίας είναι αδίστακτα. Νιώθουμε ανυπεράσπιστες. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να προστατέψουμε τη δουλειά και τη ζωή μας» τόνισε και πρόσθεσε::

«Μία-μία εξαφανίζονται και κανείς δεν ξέρει τι έχουν απογίνει. Τους τελευταίους μήνες τα μέλη του κυκλώματος έχουν βάλει εμένα στο στόχαστρο. Με έχουν απειλήσει και εκφοβίσει ουκ ολίγες φορές για να φύγω από την πιάτσα και να αφήσω τις δικές τους, τις Αλβανίδες να δουλεύουν. Εχω αρνηθεί. Μου είπαν ότι θα με σκοτώσουν. Ομως εγώ συνέχισα. Τον τελευταίο καιρό όμως ζω καθημερινά σε καθεστώς τρόμου. Τους είδα να περιφέρονται ύποπτα έξω από το σπίτι μου που βρίσκεται σε άλλη περιοχή. Αντιλήφθηκα ότι παρακολουθούν κάθε μου κίνηση, το αυτοκίνητό μου, τα μέρη όπου συχνάζω. Ακόμη και όταν βγαίνω για ψώνια ή για βόλτα τους βλέπω μπροστά μου. Φοβάμαι ότι θα με εξαφανίσουν. Οτι θα με σκοτώσουν. Και γι’ αυτό ζητώ από την πολιτεία να με προστατεύσει. Να προστατεύσει εμένα και τα κορίτσια σαν εμένα, που προσπαθούμε να βγάλουμε το ψωμί μας χωρίς να πειράζουμε κανέναν».

«Προσπαθούν με κάθε μέσο να ελέγξουν τη νύχτα»

Ηδη για την υπόθεση και τα όσα ανατριχιαστικά συμβαίνουν στη μεγάλη πιάτσα της λεωφόρου Ποσειδώνος έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου σε αστυνομικό τμήμα των νοτίων προαστίων. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία, ικανά να τους οδηγήσουν στο άντρο των κακοποιών. Αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μηχανών, περιγραφές, ακόμη και ονόματα. Επίσης, έχει κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

«Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρουμε όλο το ιστορικό των απειλών και εκφοβισμών που έχει δεχτεί η πελάτισσά μας. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα για διενέργεια προανάκρισης. Εχουμε παραθέσει στοιχεία για τη συμμορία των εκβιαστών που τρομοκρατεί τις ιερόδουλες και προσπαθεί να ελέγξει τη νύχτα. Γι’ αυτά τα άτομα που είναι αμείλικτα με όσους σηκώνουν το κεφάλι και αντιστέκονται. Που δεν πτοούνται από απειλές και εκβιασμούς. Πρέπει άμεσα να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση προτού θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε στην «Espresso» η δικηγόρος της Ευαγγελίας, Ειρήνη Μαρούπα.

Από τα 17 της στο πεζοδρόμιο και τα νοσοκομεία

Η Ευαγγελία, όπως και αρκετές ακόμη Ελληνίδες ιερόδουλες, εκδίδεται στη μεγάλη πιάτσα των νοτίων προαστίων χρόνια ολόκληρα και έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλές δύσκολες καταστάσεις. Ομως αυτό που συμβαίνει τώρα τις έχει τρομοκρατήσει όλες. «Είμαι 43 ετών και εκδίδομαι από την ηλικία των 17 ετών. Τότε έκανα το μοιραίο λάθος να ερωτευτώ τον λάθος άνδρα. Αυτός με απειλές και ξυλοδαρμούς με έβγαλε στο πεζοδρόμιο. Με εξέδιδε και μου έπαιρνε όλα τα χρήματα. Εχω καταλήξει αμέτρητες φορές σε νοσοκομεία με αίματα, με κατάγματα. Από το ξύλο κόντεψα να χάσω τη ζωή μου. Ομως βρήκα τη δύναμη και ξέφυγα» μας εξιστορεί η Ευαγγελία και συνεχίζει: «Δεν φοβήθηκα όταν μου είπε ότι με προτιμά νεκρή, παρά μακριά του. Οταν μου μίλησε για πληρωμένα συμβόλαια θανάτου. Του ξέφυγα, όχι όμως και από το επάγγελμα. Ηταν η λύση για να μπορέσω να ζήσω. Κατάφερα να σταθώ μόνη μου στη νύχτα, χωρίς προστάτες, νταβατζήδες. Τα έβγαλα μια χαρά πέρα. Σήμερα όμως ο φόβος με έχει στοιχειώσει. Αυτό το κύκλωμα είναι ικανό για όλα… Είναι ικανό να χύσει αίμα και να πάρει ζωές».

«Πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου»

Η Ευαγγελία και οι υπόλοιπες Ελληνίδες εκδιδόμενες το μόνο που ζητούν είναι να μπορέσουν και πάλι να ασκήσουν το επάγγελμά τους ελεύθερες και με ασφάλεια. «Στη χώρα της Δημοκρατίας δικαιούται ο καθένας ελεύθερα να ασκεί τη δραστηριότητά του και το επάγγελμά του. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, τέτοιου είδους απειλές και τέτοιου είδους ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου μια Ελληνίδα να υπαχθεί στην “ομπρέλα προστασίας” της μαφίας που λυμαίνεται τα νυχτερινά στέκια» σημείωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής και πρόσθεσε:

«Από την αρχαιότητα το επάγγελμα της ιερόδουλης ήταν προστατευόμενο από τον νόμο. Υπήρχαν αυστηροί θεσμοί της πολιτείας σχετικά με τους παραβάτες. Ιδιαίτερα δε στην αρχαία Αθήνα, στην αρχαία Κόρινθο και τις αποικίες της Μικράς Ασίας, της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας. Ασφαλώς η κρίση έχει αυξήσει την εγκληματικότητα σε υπέρτατο βαθμό, ασφαλώς οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, ασφαλώς η επιδίωξη του κέρδους ακόμη και στο επίπεδο των 5 και των 10 ευρώ πυροδοτεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ωστόσο θα πρέπει η πολιτεία να εξαντλήσει τα περιθώρια για να εξασφαλιστούν η νομιμότητα, η ηρεμία και η ησυχία στο κοινωνικό σύνολο. Η πελάτισσά μου, μια γυναίκα μόνη της, νομιμόφρων καθ’ όλα, που δεν ενόχλησε και δεν ενοχλεί κανέναν, έχει βρεθεί μπροστά σε δίκτυο απειλών και εκβιασμών και πιστεύουμε πως με τη βοήθεια της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης αυτοί που την απειλούν και την εκβιάζουν στυγνά θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θα αντιμετωπίσουν όσα τους αναλογούν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

Peristeri News

Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου στο Μενίδι

Peristeri News

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment