PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έλληνας σχεδιάζει τον υψηλότερο πύργο στο νότιο ημισφαίριο


Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ και του ομογενή αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδη με αφορμή την ανέγερση του υψηλότερου ουρανοξύστη του νότιου ημισφαιρίου στο Σάουθμπανκ της Μελβούρνης.

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ και του ομογενή αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδη με αφορμή την ανέγερση του υψηλότερου ουρανοξύστη του νότιου ημισφαιρίου στο Σάουθμπανκ της Μελβούρνης.

Το ύψος του θα φτάνει τα 388 μέτρα, ενώ θα διαθέτει 108 ορόφους, 600 διαμερίσματα και 288 δωμάτια ξενοδοχείου.

Αρχιτέκτονας του εντυπωσιακού κολοσσού είναι ο ομογενής Νώντας Κατσαλίδης, ειδικός στον σχεδιασμό πολυώροφων πύργων.

Ο ίδιος είχε σχεδιάσει τον πύργο Eureka, επίσης στο Σάουθμπανκ, που η οικοδόμησή του ξεκίνησε το 2002 και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2007. Το ύψος του Eureka (Εύρηκα) φτάνει τα 297 μέτρα, έχει 91 ορόφους και είναι ένα από τα επτά υψηλότερα κτίρια στον κόσμο, το δεύτερο σε ύψος στην Αυστραλία και το πρώτο στη Μελβούρνη. Αυτό, βέβαια, πριν κάνει την εμφάνισή της η είδηση-βόμβα ότι ο Νώντας Κατσαλίδης έχει ολοκληρώσει τα σχέδια του πύργου Australia 108, που θα είναι κατά 17 ορόφους υψηλότερος από τον Eureka.

Ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ φέρνει ζωηρές αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο έργο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ανέγερση του πύργου «ιεροσυλία», δεδομένου ότι θα σκιάζει το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο υπουργός Πολεοδομίας Μάθιου Γκάι υποστηρίζει ότι ο εν λόγω πύργος «ενισχύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στη Μελβούρνη και δείχνει ότι η Αυστραλία έχει πλέον ενηλικιωθεί». Και βεβαίως, ο κ. Γκάι έδωσε τη συγκατάθεσή του, για να σχολιάσει περιπαιχτικά ο δήμαρχος: «Αλίμονο αν η σπουδαιότητα, η αξία και η αισθητική των κτιρίων εξαρτιόταν από το ύψος. Μερικά από τα ωραιότερα κτίρια του κόσμου, μερικά από τα θαύματα της αρχιτεκτονικής, δεν είναι πανύψηλοι πύργοι».

«Απλώς είναι αλλεργικοί στους ουρανοξύστες» είναι η απάντηση που έδωσε ο Νώντας Κατσαλίδης, προσθέτοντας ότι «το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Οι δήμαρχοι της Μελβούρνης, παραδοσιακά, ενοχλούνται όταν δεν ερωτώνται αναφορικά με αυτά τα θέματα. Επανειλημμένα έχουν διαμαρτυρηθεί επειδή μένουν έξω από τις διαδικασίες. Οι ουρανοξύστες καθορίζουν τη φυσιογνωμία μιας πόλης. Ο πύργος Australia 108 έχει σχεδιαστεί με στόχο να είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό, με το ξενοδοχείο δε που θα έχει στους επάνω ορόφους, θα είναι ανοιχτός σε όλους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment