PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έλεγχοι κατ’ οίκον από ειδικούς ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ



Ξεκινά από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ την τμηματική αποπληρωμή των παροχών του για τις υπηρεσίες του το Μάρτιο. Αγνωστο, ωστόσο, αποτελεί τι τί θα γίνει με τα χρωστούμενα των προηγούμενων μηνών.

Ελέγχους σε σπίτια ασφαλισμένων θα μπορούν να κάνουν ειδικοί ελεγκτές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στόχος τους είναι να εντοπίζουν πλαστές συνταγές, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν εκδοθεί και να εκτελούνται από φαρμακοποιούς, με αποτέλεσμα να χρεώνονται χωρίς λόγο τόσο τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με έγγραφο του οργανισμού, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος Γεράσιμος Βουδούρης και απευθύνεται στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται από τη νομοθεσία η σύσταση μικτών κλιμακίων ελέγχων, αποτελούμενων από το προσωπικό της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα διενεργούν ελέγχους σε νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία και σπίτια ασφαλισμένων, για να βρουν πλαστές συνταγές και ταινίες γνησιότητας (κουπόνια) που υπάρχουν πάνω στα φάρμακα και σε περιπτώσεις απάτης παρακρατούνται από τις συσκευασίες και στη συνέχεια δίνονται και πάλι στα ταμεία για διπλοχρέωση.

«Αμέσως μετά τον έλεγχο του φαρμακείου, αλλά και κάθε άλλη φορά που κρίνεται αναγκαίο, διενεργείται κατ’ οίκον έλεγχος στους ασφαλισμένους επ’ ονόματι των οποίων εκδόθηκαν οι συνταγές που παραλήφθηκαν από το κλιμάκιο» επισημαίνεται στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε περιπτώσεις καταγγελιών και σε περιπτώσεις φαρμακείων με μεγάλο τζίρο, ενώ θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ξεκινά την εξόφληση των χρεών του ο ΕΟΠΥΥ

Ξεκινά από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ την τμηματική αποπληρωμή των παροχών του για τις υπηρεσίες του το Μάρτιο. Αγνωστο, ωστόσο, αποτελεί τι τί θα γίνει με τα χρωστούμενα των προηγούμενων μηνών.

Μετά από αμέτρητες κόντρες και διαμάχες με γιατρούς, φαρμακοποιούς και άλλους παρόχους, ο ΕΟΠΥΥ, ο μεγαλύτερος φορέας παροχών υγείας της χώρας με 9,5 εκ. ασφαλισμένους, όπως βεβαιώνει ο πρόεδρός του Γεράσιμος Βουδούρης, θα προχωρήσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του «προς τους παρόχους Υγείας, σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών εκκαθάρισης από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού (πρώην ΥΠΑΔ)».

Για τους μήνες Ιανούαριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει το 85% των γιατρών, ενώ απομένει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση σε ορισμένες Διευθύνσεις.

Χρήματα θα εισπράξουν και οι ιδιωτικές κλινικές όπου νοσηλεύτηκαν ασφαλισμένοι του οργανισμού. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε τις οφειλές του για τον Ιανουάριο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πληρώσει και τις οφειλές του Φεβρουαρίου.

Σήμερα Πέμπτη θα αποπληρώσει τις οφειλές του προς εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτήρια και Κέντρα Αποκατάστασης Ανοιχτής Νοσηλείας για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012.

Πάντως άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις παλαιότερες οφειλές καθώς από τα Ταμεία του ΕΟΠΥΥ απουσιάζει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθούν εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ασπρόπυργος: Οδηγός λεωφορείου βίασε εργαζόμενη

Peristeri News

Η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου γιόρτασε τα 50 χρόνια της (pics)

Peristeri News

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο

Peristeri News

Leave a Comment