PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έλεγχο στις δράσεις των «αλληλέγγυων» ζητεί ο Β. Κικίλιας


Ερώτηση στη Βουλή για την «αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης και ελέγχου» του κράτους στις δράσεις των «αλληλέγγυων» κατέθεσε ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας, «όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται κρούσματα από ομάδες φερόμενων ‘’αλληλέγγυων’’, οι οποίες καταλαμβάνουν με τη βία ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, απειλώντας και τραμπουκίζοντας τους ιδιοκτήτες τους, για να προσφέρουν ‘’υπηρεσίες’’  σε πρόσφυγες και μετανάστες».
Οι ομάδες αυτές, σύμφωνα με τον βουλευτή, «εντοπίζουν δημόσια και ιδιωτικά κτήρια που είναι σφραγισμένα, τα παραβιάζουν, μεταφέρουν νύχτα πρόσφυγες και τα μετατρέπουν σε χώρο – άντρο της απόλυτης εξουσίας τους».

«Οι πρακτικές αυτές βάζουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια και την υγιεινή των προσφύγων στο κτήριο, όσο και των περιοίκων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά εγείρουν και ερωτήματα στο κατά πόσο το κράτος είναι ικανό να προστατεύσει την ιδιωτική περιουσία», τονίζει ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment