PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης


Ελεύθερος παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης αφού το δικαστήριο του χορήγησε αναστολή στην έφεση, δηλαδή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

“Προκύπτει σαφώς ότι είναι μονόδρομος για το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ο κατηγορούμενος, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προετοιμάσει τη φυγή του”, ανέφερε η εισαγγελέας.

Το δικαστήριο, προηγουμένως, είχε επιβάλει ομόφωνα συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών στον κατηγορούμενο. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, ποινή βάσης είναι τα έξι χρόνια για την πρώτη πράξη και τα δύο χρόνια για τη δεύτερη πράξη.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε απορρίψει ομόφωνα προηγουμένως και τα δύο ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του. Σε σχέση με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη, ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του.

Οι δικαστές και οι ένορκοι επί της ουσίας ακολούθησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Στέλλας Στόγια.

Μετά την κρίση του δικαστηρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης μέσω της υπεράσπισής του ζήτησε την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών: του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγέλλουσες αλλά και πολλούς ηθοποιούς που με τον τρόπο αυτό δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στα θύματα.

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά ζήτησε η Εισαγγελέας

Να μην δεχθεί το δικαστήριο τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, εισηγήθηκε η Εισαγγελέας Έδρας Στέλλα Στόγια.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που αιτήθηκε ο καταδικασθείς ηθοποιός.

Όπως ανέφερε η κ. Στόγια αναφερόμενη στο πρώτο ελαφρυντικό: “Για την αναγνώριση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών που να δηλώνουν αρμονική και ομαλή κοινωνικής συμβίωσης. Αναφέρθηκε από την υπεράσπιση όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα (χρόνος τέλεσης της μίας από τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε)δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό όμως δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014”.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, τονίζοντας πως: “Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν “παραφωνίες” στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος λέει η υπεράσπιση έχει λευκό ποινικό μητρώο και ήταν ελεήμων. Ο ισχυρισμός προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996″.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment