• Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τραπεζικός που κατηγορείται για δωροδοκία

Peristeri News
Ιαν15/ 2016

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο τραπεζικός υπάλληλος που συνελήφθη με 3.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αμέσως μετά το ραντεβού που είχε με τον καταγγέλλοντα επιχειρηματία στη Βαρβάκειο.

Ο τραπεζικός , ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος , κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε την καταγγελία σε σκευωρία σε βάρος του με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, ο καταγγέλλοντας να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε φορολογικές υποθέσεις του.

Σε ό,τι αφορά το ποσό των 3.000 ευρώ, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αμοιβή της συζύγου του η οποία είναι φοροτεχνικός και είχε αναλάβει κάποιες υποθέσεις του καταγγέλλοντα.

Επισημαίνεται ότι και η σύζυγος του τραπεζικού υπαλλήλου είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση, ενώ κατηγορούνται ακόμα πέντε υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και ερευνάται ο ρόλος ενός ακόμα προσώπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο τραπεζικός υπάλληλος είχε πάρει και άλλα χρήματα από τον επιχειρηματία προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

 

Ετικέτες: