PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ελεύθεροι οι 35 του ΠΑΜΕ (videos)


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας. Οι 35 οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο και τελικά η δίκη πήρε αναβολή για τις 12 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποίησαν πάνω από 1.000 μέλη του ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στα 35 άτομα – μέλη του, που συνελήφθησαν την Τετάρτη κατά την διάρκεια κατάληψης στο υπουργείο Εργασίας και οδηγήθηκαν γύρω στις 9 το πρωί σήμερα στον εισαγγελέα.

Στα δικαστήρια μετέβη και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από κα Παπαρήγα, για λόγους τυπικούς, να μην παρίσταται στη διαδικασία.


Σημειώνεται ότι ο δρόμος μπροστά από τα δικαστήρια είναι κλειστός και στα δύο ρεύματα λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα το σημείο συνάντησης ήταν στο Πεδίον του Άρεως και η προσέλευση ήταν μεγάλη. Από εκεί οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν πεζοί προς τα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό.

Οι συλληφθέντες έφτασαν στα δικαστήρια με πούλμαν, όμως οι παρευρισκομένοι δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να τους μεταφέρουν με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικροένταση. Τελικά, μεταφέρθηκαν ένας – ένας οι συλληφθέντες.

Εντωμεταξύ, ξέσπασε σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ με αφορμή την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. «Στόχος των μελών του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας ήταν να προπηλακιστεί ο ίδιος ο υπουργός», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment