PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ελάτε να σας πω τι θα γραφτεί το Σάββατο το βράδυ… (pics)


Είχαμε σημειώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι το πρόγραμμα του Ατρόμητου είναι μεν ευνοϊκό, αλλά ταυτόχρονα δεν του άφηνε κανένα περιθώριο για γκέλα. Για φανταστείτε σε αυτό το εύκολο πρόγραμμα να είχε πολλές απώλειες βαθμών και να έμπαινε τώρα στο σερί των τριών διεκδικητών του τίτλου με χαμηλότερη συγκομιδή από αυτή που έχει τώρα;

Ήδη, η Ξάνθη, που κατάφερε καθαρά – έστω και με φουλ άμυνα – να πάρει βαθμό στο Περιστέρι είναι μόλις στο -5 ενώ ο Άρης που λόγω brand name και ποιότητας παικτών θεωρείται ένας άμεσος διεκδικητής της πεντάδας είναι στο -8. Είναι, βέβαια, πολύ νωρίς να μιλάμε για διαφορές από τώρα, αλλά το δεδομένο είναι ότι όχι μόνο βάσει εμφάνισης και παρουσίας, αλλά και βάσει χαρακτήρα ομάδας ο Ατρόμητος έχει δείξει… μέταλλο.

Δεν μπορώ για παράδειγμα να φανταστώ ότι ο Ατρόμητος θα πάει σε κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και να φάει τέσσερα «σβηστά». Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Νταμίρ Κάναντι θα πάει να παίξει τη ζώνη άμυνάς του σε εκτός έδρας ματς, στο κέντρο του γηπέδου, κάνοντας ουσιαστικά τη χάρη στους μεσοεπιθετικούς της «Ένωσης», ούτε φυσικά ότι ο προπονητής οποιασδήποτε ομάδας, έχοντας ως αντίπαλο αυτό τον Ατρόμητο θα αφήσει εκτός παίκτες για λόγους ξεκούρασης.

Και επειδή όπως είπα στο ματς με την Ξάνθη, εκείνος ο Ατρόμητος πραγματικά δεν άξιζε τίποτα παραπάνω πέρα από τον βαθμό της ισοπαλίας, ο Ατρόμητος της Νέας Σμύρνης άξιζε τη νίκη και τίποτα άλλο. Ναι, ο βαθμός ήρθε στο 94’+ αλλά καθαρά αγωνιστικά, τόσο ο Κάναντι, όσο και οι παίκτες του αδίκησαν τον εαυτό τους. Το πρώτο μισάωρο του αγώνα, ήταν το πρώτο μισάωρο στη σεζόν που ο Ατρόμητος κλήθηκε να παίξει χωρίς τον Μάντσον. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που η απόσταση ανάμεσα στην άμυνα και στο κέντρο ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα βάσει ενστίκτου και μόνο πότε ο Ρισβάνης κυρίως και πότε ο Χατζηισαΐας να αφήνουν τη θέση τους παίζοντας πιο ψηλά ώστε να καλύψουν αυτό το κενό.

Ο Πανιώνιος έχει κάνει στο ματς τρεις φάσεις εκ των οποίων οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα.

Αυτή είναι η χαμένη ευκαιρία του Μασούρα στο 15’. Ο Σπιριντόνοβιτς χωρίς ασφυκτικό μαρκάρισμα στην καρδιά της μεσαίας γραμμής, ο Χατζηισαΐας είναι πάνω στον Ντουρμισάι και ο Γιαννούλης έχει χάσει τον Μασούρα.

Στο γκολ του Κόρμπου στο 30’, πάλι παίκτης του Πανιωνίου είναι μόνος του, ο Ρισβάνης έχει ανέβει για να καλύψει το μεσοαμυντικό κομμάτι και ο Ντουρμισάι που έχει το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα έκανε την πάσα για τον Κόρμπο που έχει προλάβει στο… σπριντ τον Σάκιτς.

Και αυτό είναι το δεύτερο γκολ, εκεί που έχει χαθεί η συγκέντρωση λόγω της πολύ μεγάλης χαμένης ευκαιρίας του Κουλούρη περίπου 10 δευτερόλεπτα νωρίτερα. Ο Μασούρας που απέδειξε ότι μπορεί να παίξει άψογα αυτό το παιχνίδι του κρυφού φορ, έχει χαθεί αυτή τη φορά από το δεξί μπακ ενώ δεν παίζεται σωστά και το οφσάιντ. Παράλληλα, και τη στιγμή που γίνεται η πάσα από τον Κεϊτά, κανείς δεν πιέζει ουσιαστικά τον παίκτη του Πανιώνιου.

Το καλό διάστημα των γηπεδούχων ήταν μέχρι το 30’. Από τότε ο Ατρόμητος, είχε δύο δοκάρια, μία ευκαιρία που ήταν ακόμα καλύτερη από δοκάρι και μία μισοτελειωμένη του Κουλούρη, που δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση μετά το κοντρόλ με το στήθος και ένα απίστευτο σόλο του Ουγκράι. Όλα αυτά σε εκτός έδρας ματς.

Έμεινε με τον βαθμό, κάτι που για παράδειγμα μπορούσε να πάθει και ο Ολυμπιακός αν δεν δινόταν αυτό ως οφσάιντ.

Τέτοια υπόδειξη δεν πρόκειται ποτέ σε παιχνίδι του Ατρόμητου. Μάλιστα, μερικοί φρόντισαν να τον περάσουν ως ευνοημένο τον Ατρόμητο, σε παιχνίδι (με τον Αστέρα) που δεν του δόθηκε πέναλτι και δεν δίνεται καθαρό οφσάιντ σε ευκαιρία του Αστέρα. Ναι, μετά τα όσα έχουν γίνει την περσινή σεζόν, που οι Περιστεριώτες δέχθηκαν τις περισσότερες αλλοιώσεις αποτελεσμάτων εναντίον τους (ΑΕΛ εκτός, ΠΑΟΚ εκτός-εντός, Λαμία εκτός, ΑΕΚ εντός, Πανιώνιο εκτός), με τιμωρίες διαιτητών, κάποιοι τολμούν να τους χαρακτηρίζουν και ευνοημένους.

Και πάμε τώρα και στο ματς του Σαββάτου, παρά το γεγονός ότι μεσολαβεί το πολύ σημαντικό με τον Ηρακλή, που σε περίπτωση νίκης, λίγοι θα σου πουν «μπράβο», περισσότεροι θα σε περιμένουν στη γωνία, αφού ο Ατρόμητος θα έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού. Σε αυτό το ματς, λοιπόν, ο Ατρόμητος θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Το «ευαγγέλιο» κυρίως από πλευράς ΑΕΚ και Ολυμπιακού λόγω της κόντρας που έχουν με τον ΠΑΟΚ, λέει ότι ο Ατρόμητος υπέστη πέρσι 4/4 ήττες και για να μην τα πολυλογούμε είναι «παράρτημα». Δεν λέει κανείς όμως (γιατί δεν βολεύει) ότι 3/4 ήταν ματς διαιτητικά αλλοιωμένα.

Στο πρώτο της Τούμπας και με το σκορ στο 0-1, δίνεται ανύπαρκτο οφσάιντ στον Ντιγκινί που πάει για το 0-2 και το 1-1 γίνεται με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι! Πολύ γενναία η προσπάθεια των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ να μιλήσουν για καθαρό πέναλτι, αλλά οκ, ο καθένας έχει τη ματιά του.

Στο δεύτερο του Κυπέλλου ο Πέλκας σκοράρει από θέση δύο μέτρων οφσάιντ και στο τελευταίο χρονικά ματς του Περιστερίου για το πρωτάθλημα, το ματς ξεκινάει με ανατροπή του Μαλεζά στον Μπρούνο. Φάση-καρμπόν με αυτή της ΑΕΚ φέτος στην Τρίπολη.

Το βίντεο εδώ:

http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/52027/atromitos-paok-0-2-hl/

Ό,τι και να γίνει, αυτά που θα ειπωθούν μετά το ματς είναι γνωστά.

– Σε περίπτωση ήττας (χωρίς να έχει σημασία με ποιον τρόπο θα προκύψει αυτή, όπως αποδεικνύεται από τα περσινά), ο Ατρόμητος άνοιξε τα πόδια του. Δεν έχει σημασία, αν ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει τους πάντες, με κάθε πιθανό ή απίθανο, πειστικό ή μη πειστικό τρόπο, ο Ατρόμητος θα έχει ανοίξει τα πόδια του.

– Σε περίπτωση ισοπαλίας, τότε οι δύο ομάδες τα μοιράσανε, ώστε και ο ΠΑΟΚ να έχει μία απώλεια.

– Σε περίπτωση νίκης, απλά έτυχε και «έσπασε» ο διάολος το ποδάρι του.

Από την πλευρά τους, Νταμίρ Κάναντι και παίκτες μπαίνουν σε μια διαφορετική φάση λόγω αυτών των τριών παιχνιδιών, που όπως είπε και ο Ρισβάνης μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, αυτοί που έχουν το άγχος είναι οι άλλοι και όχι οι ίδιοι.

Υ.Γ. Σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα και τα ίδια ματς που έχει δώσει, ο Ατρόμητος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +2. Εν αναμονή των ντέρμπι.

Υ.Γ. 2: Εν αναμονή να μάθουμε αν θα υπάρξει και ξένος ρέφερι στα τρία αυτά ματς. Απίθανο να συμβεί και στα τρία, παρά τη βαθμολογική κατάσταση.

Υ.Γ. 3: Πέρσι ο Ατρόμητος βγήκε πρώτος και με διαφορά στα δοκάρια (16 έναντι 13 της ΑΕΚ). Φέτος είναι 4ος με 4.

Υ.Γ. 4: Για το θέμα Κουλούρη. Κακώς κάκιστα δεν κλήθηκε την ώρα που έπρεπε για το «σας γ…» μετά το γκολ κόντρα στον Αστέρα. Βέβαια, απαραίτητη λεπτομέρεια. Όπως ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει αναβολή στην υπόθεση για να παίξει ο Πασχαλάκης κόντρα στην ΑΕΚ, αυτό θα έκανε και ο Ατρόμητος και ο παίκτης θα έπαιζε με τον Πανιώνιο. Δεύτερον, δεν έχει καμία σχέση αυτό το περιστατικό με τα αντίστοιχα των Πασχαλάκη, Φορτούνη. Ο Κουλούρης είχε ένα ξέσπασμα πάνω στο γκολ που πέτυχε στο 89’. Δεν απευθύνθηκε σε κανέναν αντίπαλο όπως έκανε και ο Πασχαλάκης και ο Φορτούνης. Τρίτον, περιμένω πλέον στο πρώτο «μαλ..ς» που θα πιάσει η κάμερα σε ματς της Super League, αυτομάτως ο δράστης να κληθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Υ.Γ.5: Το έχει γυρίσει ο Μπρούνο και μπράβο του.

Υ.Γ.6: Για το μπάσκετ θα είναι αμαρτία να γραφτεί κάτι ως υστερόγραφο. Προς το παρόν έχουν γίνει τα αυτονόητα, όταν υπάρχει αυτό το ρόστερ, αυτός ο προπονητής και αυτός ο κόσμος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment