PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Σχέδιο «Αλ Καπόνε», για την απενεργοποίηση του «Ρουβίκωνα»


Tο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., με ανεπίσημο κωδικό «Αλ Καπόνε», για την απενεργοποίηση του «Ρουβίκωνα», προβλέπει συμμετοχή του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, αποσκοπώντας σε ανάδειξη φορολογικών- ασφαλιστικών παραβάσεων των μελών της αναρχικής ομάδας από εκδηλώσεις και εράνους, αλλά και σε άνοιγμα των «μαύρων» ταμείων της.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής» το σχέδιο των ελληνικών διωκτικών αρχών βρίσκεται σε προχωρημένο  στάδιο και θυμίζει εκείνο της σύλληψης του αρχιμαφιόζου Αλ Καπόνε, ο οποίος διέπραξε δεκάδες στυγερά εγκλήματα, αλλά τελικά συνελήφθη για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο επίκεντρο του σχεδίου ΕΛ.ΑΣ. και ΣΟΔΕ βρίσκονται οι εκδηλώσεις και έρανοι, που οργανώνει ο Ρουβίκωνας για την οικονομική ενίσχυσή του, αλλά και ο χώρος Βοξ στα Εξάρχεια. Όπως αναφέρεται οι υπεύθυνοι του “Βοξ” σερβίρουν ποτά στους επισκέπτες χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις, ενώ οι εκεί εργαζόμενοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Το 80 σελίδων σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την ενεργοποίηση όχι μόνο της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας αλλά της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ ακόμα και της Αρχής για το «Ξέπλυμα», που θα αναλάβουν από κοινού να ασκήσουν πίεση στη συλλογικότητα βεβαιώνοντας φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις.

Πηγή: Η Καθημερινή

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment