PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εκτός εκλογικών καταλόγων 100.000 δεκαοκτάρηδες


Περίπου 100.000 18άρηδες δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 25 Ιανουαρίου.

Περίπου 100.000 18άρηδες δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 25 Ιανουαρίου, ενώ μερικές χιλιάδες ετεροδημότες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όσοι γεννήθηκαν το 1997, τυπικά θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις εκλογές, αφού αποκτούν εκλογικά δικαιώματα από την 1η Ιανουαρίου, αφού – παρότι τα στοιχεία τους βρίσκονται ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο – δεν υπάρχει ακόμη αυτόματη ένταξή στους εκλογικούς καταλόγους.

Όσον αφορά τους ετεροδημότες, (στους ισχύοντες καταλόγους είναι ενταγμένοι 110.000) το δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρει ότι οι εκλογικοί κατάλογοι ενημερώνονται κάθε δύο μήνες και έτσι όσοι θέλουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση ως και τις 31 του Δεκεμβρίου.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανεπισήμως ανέφεραν ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους τις επόμενες ημέρες ώστε να ενταχθούν στους νέους εκλογικούς καταλόγους τον Μάρτιο σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment