PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκτονώθηκε η κατάσταση στα Εξάρχεια


Εκτονώθηκε τη νύχτα η κατάσταση στα Εξάρχεια, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια, μετά από πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου. Οι αρχές προχώρησαν σε περίπου 30 προσαγωγές.

Η ένταση ξεκίνησε το απόγευμα όταν άγνωστοι εκτόξευσαν μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η πορεία λίγο αργότερα χωρίστηκε στα δύο και η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια, με ομάδες ατόμων να εκτοξεύουν για αρκετές ώρες μολότοφ και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη, αλλά και σε άλλους δρόμους της περιοχής.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα αυτοκίνητο, φωτιές μπήκαν σε κάδους ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, με τον «κλεφτοπόλεμο» να συνεχίζεται όλο το βράδυ.

Πριν σημειωθούν τα επεισόδια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Νωρίτερα και λίγο μετά τις 16.30, ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην πλατεία Ομονοίας. Στην πρώτη πορεία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Το μεσημέρι είχε προκληθεί μικροένταση στα Προπύλαια όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε άντρες των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment