Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκτονώθηκε η κατάσταση στα Εξάρχεια

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Εκτονώθηκε τη νύχτα η κατάσταση στα Εξάρχεια, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια, μετά από πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου. Οι αρχές προχώρησαν σε περίπου 30 προσαγωγές.

Η ένταση ξεκίνησε το απόγευμα όταν άγνωστοι εκτόξευσαν μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η πορεία λίγο αργότερα χωρίστηκε στα δύο και η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια, με ομάδες ατόμων να εκτοξεύουν για αρκετές ώρες μολότοφ και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη, αλλά και σε άλλους δρόμους της περιοχής.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα αυτοκίνητο, φωτιές μπήκαν σε κάδους ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, με τον «κλεφτοπόλεμο» να συνεχίζεται όλο το βράδυ.

Πριν σημειωθούν τα επεισόδια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Νωρίτερα και λίγο μετά τις 16.30, ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην πλατεία Ομονοίας. Στην πρώτη πορεία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Το μεσημέρι είχε προκληθεί μικροένταση στα Προπύλαια όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε άντρες των ΜΑΤ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment