PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκτέλεση 30 ανθρώπων από το Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Συρία


Σε επιδρομή που πραγματοποίησαν εναντίον μικτού χωριού στην επαρχία της Χάμα, στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) εκτέλεσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, σε επιδρομή που πραγματοποίησαν εναντίον μικτού χωριού στην επαρχία της Χάμα, στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

«Το Ι.Κ. πραγματοποίησε επιδρομή εναντίον του χωριού Μαζάουμπε, όπου κατοικούν μαζί σουνίτες, αλαουΐτες και ισμαηλίτες. Εκτέλεσαν με σφαίρες, έκαψαν και αποκεφάλισαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η συριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε την επίθεση στο Μαζάουμπε, που βρίσκεται ανατολικά της Χάμα και υποστήριξε ότι απωθήθηκε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι το Ι.Κ. αποσύρθηκε και διευκρίνισε ότι η στρατιωτική αεροπορία είχε βομβαρδίσει θέσεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη μοναδική οδό που συνδέει τη Χομς με το Χαλέπι και ελέγχεται από το καθεστώς.

Στις 20 και 21 Μαρτίου, περισσότερα από 83 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο τομέα από το Ι.Κ., σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment