PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με την κυβερνητική επιτροπή



Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του αντιπρόεδρου Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες και των μελών της κυβερνητικής επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του αντιπρόεδρου Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες και των μελών της κυβερνητικής επιτροπής που βρίσκονται στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα, πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου ειδοποίησε ήδη μέσω της Ρ. Βάρτζελη τους κορυφαίους υπουργούς του ότι μόλις έχει στα χέρια του την εισήγηση του πρόεδρου της Ε.Ε. κ. Ρομπει θα ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους και να διαμορφωθεί κοινή στάση ενόψει της κρίσιμης συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών.

Με τον τρόπο αυτό, οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος επιθυμούν ουσιαστικά να δεσμεύσουν όλους τους κορυφαίους υπουργούς (Λοβέρδο, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδη, Ρέππα κ.α.) και να τους καταστήσουν συνυπεύθυνους στην όποια απόφαση χρειαστεί να ληφθεί απόψε για το μέλλον της Ελλάδας.

Πάντως, οι προτάσεις των τραπεζών συνεχίζουν να φτάνουν στις Βρυξέλλες ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα για το θέμα του κουρέματος. Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας σε συνομιλία που είχε νωρίτερα με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανόν στην αποψινή απόφαση να μην υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί. Δηλαδή να μην αναφέρεται το ποσοστό κουρέματος του Ελληνικού χρέους, ούτε και συγκεκριμένοι χρονικοί και ποσοτικοί στόχοι γι αυτό.

Η Ελλάδα επιθυμεί στη μάχη που γίνεται να κερδίσει την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών και την περιγραφή του χρέους να φτάνει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment