PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έκτακτη ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά το απόγευμα


Στη «σκιά» της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και ενώ η ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα εντείνεται, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να παραχωρήσουν εκτάκτως σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις.

Η εν λόγω ενημέρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι επόμενες ημέρες κρίνονται κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας έντονο «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα.

Τη Δευτέρα προστέθηκαν 77 νέα κρούσματα, με τους αριθμούς στα αστικά κέντρα να παραμένουν υψηλοί.

Μετά το νέο «πακέτο» μέτρων με στόχο τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού, όπως είναι η εισαγωγή πλαφόν εκατό ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ – εστιατόρια, καφέ-μπαρ, η κυβέρνηση έβγαλε από τη «φαρέτρα» της και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Το μέτρο πρότεινε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δεδομένης της αύξησης της πληρότητας στις θαλάσσιες μεταφορές από 60% σε 80%, και έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι τα 28 νέα κρούσματα στην Αττική, με τον Δεκαπενταύγουστο και την κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών να πλησιάζουν.

Τα νέα μέτρα εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την δική του task force για τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι κι από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τα απανωτά κρούσματα συνωστισμού στα μαγαζιά, εξετάζεται η επιβολή ωραρίου λειτουργίας έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα στα κέντρα διασκέδασης κι ενδεχομένως και σε χώρους εστίασης.

Πάντα στο τραπέζι βρίσκονται σκληρότερα μέτρα, μολονότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν ακόμα, όπως είναι τα sms στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, καθώς και τοπικά lockdown.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου να υπάρξει νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της αφύπνισης των πολιτών και της υπενθύμισης της ατομικής ευθύνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment