PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Εκπληκτική παρουσία του Γ.Σ. Περιστερίου στο Πανελλήνιο Πρωτ/μα Κατηγοριών Κολύμβησης



Πραγματοποιήθηκαν 5 Πανελλήνια Ρεκόρ και ο απολογισμός των επιτυχιών ήταν 10 Χρυσά – 5 Αργυρά – 3 Χάλκινα.

Εκπληκτική εμφάνιση από τους κολυμβητές -τριες του Γ.Σ.Περιστερίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών της κολύμβησης, σημειώνοντας πέντε Πανελλήνια ρεκόρ από τα δώδεκα που έγιναν στους αγώνες- και κατακτώντας 18 μετάλλια (10 Χρυσά – 5 Αργυρά – 3 Χάλκινα).

Μορφή των αγώνων ο Αποστόλης Χρήστου που σημείωσε τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ (δείτε στο τέλος τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Βόικο Ράιτσε). Το πέμπτο πανελλήνιο ρεκόρ το σημείωσε ο μικρός Νίκος Μουζάς.

Στις βαθμολογίες ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων με 104 βαθμούς, την 5η στις Νεάνιδες με 54 βαθμούς, την 7η στους εφήβους με 50 βαθμούς, την 6η θέση στα ages group με 177 βαθμούς , την 7η στα αγόρια με 95 βαθμούς και την 6η στα κορίτσια με 82 βαθμούς.

Τα Πανελλήνια ρεκόρ με την σειρά που σημειώθηκαν ήταν τα εξής:

Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 200μ. Ύπτιο: Χρήστου Απόστολος με επίδοση 02.04.20
Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 50μ. Ύπτιο: Χρήστου Απόστολος με επίδοση 26.21
Πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α΄ στα 100μ. Πρόσθιο: Μουζάς Νικόλαος με επίδοση 01.07.91
Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 100μ. Ύπτιο: Χρήστου Απόστολος με επίδοση 57.42 (αγωνιζόμενος πρώτος στην σκυτάλη 4χ100μ. μικτή ομαδική Παίδων)
Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 100μ. Ύπτιο: Χρήστου Απόστολος με επίδοση 57.04

Τα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές-τριες στα παρακάτω αγωνίσματα με τις εξής επιδόσεις:

ΧΡΥΣΑ

Χρήστου Απόστολος 200μ. Ύπτιο Παίδων με επίδοση 02.04.20(ΠΡ:ΠΑΙΔ)
Καρακαϊδός Χαρίλαος 200μ. Ύπτιο Εφήβων με επίδοση 02.02.59
Μουζάς Χρήστος 400μ. Μικτή Ατομική Εφήβων με επίδοση 04.33.86
Χρήστου Απόστολος 50μ. Ύπτιο Παίδων με επίδοση 26.21(ΠΡ:ΠΑΙΔ)
Μουζάς Νικόλαος 100μ. Πρόσθιο Παμπαίδων Α΄ με επίδοση 01.07.91(ΠΡ:ΠΠ-Α)
Τζιντρούδη-Γαιτανίδη Αργυρώ 50μ. Πεταλούδα Κορασίδων με επίδοση 29.05
Μαζιάνη Στυλιανή, Ντόγου Καρατζά Γεωργία, Μουστάκη Δήμητρα και Βορδή Ιωάννα στα 4χ200μ. Ελευθερο με επίδοση 08.56.12
Μουζάς Νικόλαος 200μ. Πρόσθιο Παμπαίδων Α΄ με επίδοση 02.26.58
Γράφα Αμαλία 200μ. Πρόσθιο Νεανίδων με επίδοση 02.40.12
Χρήστου Απόστολος 100μ. Ύπτιο Παίδων με επίδοση 57.04(ΠΡ:ΠΑΙΔ)

ΑΡΓΥΡΑ

Γράφα Αμαλία 400μ. Μικτή Ατομική Νεανίδων με επίδοση 05.06.31
Τζιντρούδη-Γαιτανίδη Αργυρώ 100μ. Πεταλούδα Κορασίδων με επίδοση 1.04.48
Μουζάς Νικόλαος 200μ. Μικτή Ατομική Παμπαίδων Α΄ με επίδοση 02.16.54
Μουζάς Χρήστος 200μ. Μικτή Ατομική Εφήβων με επίδοση 02.08.86
Ντόγου Καρατζά Γεωργία, Μαζιάνη Στυλιανή, Μουστάκη Δήμητρα και Βορδή Ιωάννα στα 4χ100μ. Ελεύθερο με επίδοση 04.07.50

ΧΑΛΚΙΝΑ

Μουζάς Χρήστος 200μ. Πρόσθιο Εφήβων με επίδοση 02.23.99
Δρυγούτης Κωνσταντίνος 100μ. Ύπτιο Παμπαίδων Α΄ με επίδοση 01.03.49
Βορδή Ιωάννα 100μ. Ύπτιο Κορασίδων με επίδοση 01.08.06

Μικρά- Μικρά από το ΟΑΚΑ:

Παρά τη ζέστη και την υγρασία που επικρατούσε όλες τις μέρες στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ όλοι οι κολυμβητές του Συλλόγου με τύμπανα, κόρνες, φωνές ενθάρρυναν τους συναθλητές τους δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κλίμα.

Αξιέπαινη η προσπάθεια της κολυμβήτριας Αναστασίας Δρυγούτη, στα 800μ. Ελεύθερο, που είχε την ατυχία από τα πρώτα κιόλας 25μ., να της φύγει το σκουφάκι από τα μαλλιά, δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά της, παρά τις δυσκολίες που είχε, καθώς τα μαλλιά της έμπαιναν μπροστά στα μάτια της και δεν έβλεπε που κολυμπούσε, τερματίζοντας καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, αποδεικνύοντας πως στον αθλητισμό η συμμετοχή και η προσπάθεια είναι αυτά που έχουν αξία.

Το μεγαλείο του αθλητισμού από την ομάδα 4χ100μ. Ελεύθερο και 4χ200μ. Ελεύθερο Κορασίδων, αποτελούμενη από 4 αθλήτριες από τις οποίες οι 3 δεν είχαν προκριθεί σε τελικό, κάνοντας συνεχόμενα ατομικά ρεκόρ, κατάφεραν να τερματίσουν στην 2η και 1η θέση στα αντίστοιχα αγωνίσματα, κατακτώντας αργυρά και χρυσά μετάλλια και κέρδισαν το προνόμιο του bonus για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Συγκινητική η στιγμή στην απονομή όπου και οι 4 με το μετάλλιο στο στήθος έδειξαν ταυτόχρονα με το δάκτυλο τους τον προπονητή των επιτυχιών κ. Γιάννη Ορφανίδη ο οποίος τους απάντησε με ένα πλατύ χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά και ένα φιλί.
Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Απόστολος Χρήστου, ΓΣ Περιστερίου, Πανελλήνιο ρεκόρ 200μ ύπτιο Παίδων 2:04.20:

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μένα. Κατάφερα να κάνω Πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι μια πάρα πολύ καλή επίδοση. Στην αρχή δεν το πίστευα, αλλά νομίζω ότι με τη δουλειά που είχα κάνει το άξιζα. Δεν πιστεύω ότι αυτή η επίδοση μου δημιουργεί βάρος στην πλάτη γιατί νομίζω ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις».
Ο Απόστολος Χρήστου αναφέρθηκε επίσης στα πρότυπά του αλλά και στο πως καταφέρνει να συνδυάζει μαθήματα και προπονήσεις:
«Του χρόνου θα είμαι πλέον μαθητής Β’ Λυκείου. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τόσο τις προπονήσεις, ώστε να πετύχω τους στόχους μου του χρόνου. Θα συνεχίσω την ίδια προπόνηση και πιστεύω να πάω αρκετά καλύτερα, να καταφέρω να φτάσω στο Ευρωπαϊκό και να κάνω κι εκεί καλές επιδόσεις, αλλά ταυτόχρονα να τα πάω καλά και στο σχολείο. Από αθλητές του εξωτερικού θαυμάζω ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρωταθλητή στο ύπτιο Άαρον Περσόλ, ο οποίος έχει σταματήσει να αγωνίζεται και ελπίζω κάποια μέρα να του μοιάσω. Από την Ελλάδα πρότυπό μου είναι ο Άρης Γρηγοριάδης».

Νίκος Μουζάς , ΓΣ Περιστερίου Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο Παμπαίδων Α’ (1:07.91):

«Πριν έρθω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα σαν στόχο μου το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν περίμενα μία τόσο καλή επίδοση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο πιο σημαντικός στόχος μου από όλη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε. Δούλεψα πολύ και πιστεύω ότι μου άξιζε να φτάσω ως εδώ. Πλέον συνεχίζω να δουλεύω με το κεφάλι κάτω και επόμενος στόχος μου είναι η συμμετοχή μου στα Αλεξάνδρεια του χρόνου και η βελτίωση της επίδοσης μου. Πρότυπο μου από την ελληνική κολύμβηση είναι ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, τον οποίο έχω ξεχωρίσει πολύ καιρό τώρα και τον θεωρώ τον καλύτερο Έλληνα κολυμβητή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογό μου, τον προπονητή μου Γιάννη Ορφανίδη και πάνω απ’ όλα τους γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε μου προσπάθεια».

Απόστολος Χρήστου, ΓΣ Περιστερίου, Πανελλήνιο ρεκόρ 100μ ύπτιο Παίδων 57.0:

«Το περίμενα να κάνω το ρεκόρ, γιατί πριν από τρεις μέρες, είχα πετύχει το ίδιο ρεκόρ στην σκυτάλη. Όμως πίστευα, τώρα που ήμουν πιο ξεκούραστος, θα μπορούσα να το κατεβάσω περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια καλή επίδοση και ένας αρκετά γρήγορος χρόνος. Κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου για φέτος. Πλέον στοχεύω να πάω στο εξωτερικό με την Εθνική για το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, θέλοντας να τα πάω εξίσου καλά. Οι προπονήσεις ήταν πολύ απαιτητικές, κατάφερα όμως να ανταπεξέλθω, και με αρκετή δουλειά να καταφέρω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου στο Πανελλήνιο, γιατί κατάφερα να κάνω Πανελλήνια ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματά μου. Με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η εξέλιξη».

Βόικο Ράτσε (Ομοσπονδιακός τεχνικός):

«Κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο ταλέντο είναι ο Απόστολος Χρήστου. Μας έχει κάνει όλους να παραμιλάμε. Πρόκειται για έναν αθλητή που έχει μέλλον, και μπορεί να κατακτήσει πολλά Ολυμπιακά μετάλλια! Έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, τον κύριο Ορφανίδη, και μαζί κάνουν καλή δουλειά. Στους αγώνες εγώ δεν κοιτάω τις βαθμολογίες των ομάδων. Κρατάω τις εμφανίσεις των μονάδων, και η μονάδα που ξεχώρισε για μένα, είναι ο Απόστολος Χρήστου. Υπάρχουν παιδιά με καλές επιδόσεις, αλλά αυτός θα αφήσει εποχή». Τέλος, ανέφερε «Γενικότερα, υπήρξαν καλές επιδόσεις, και πολλά ρεκόρ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τις πισίνες όλη την χρονιά, και αυτό είναι κάτι θετικό. Η ελληνική κολύμβηση πάει όλο και καλύτερα, με την επαρχία να έχει ανέβει και αυτή πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Περιστέρι κυριάρχησε του Κολοσσού στον πρώτο προημιτελικό της Basket League (vid)

Peristeri News

Σε αναζήτηση προπονητή ο Ατρόμητος – Ο Πάμπλο Γκαρσία στην κορυφή της λίστας

Peristeri News

Ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου στην παράταση με 92-94

Peristeri News

Leave a Comment