PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό”, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Γ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας θα υλοποιήσει

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για καθηγητές Γυμνασίων – Λυκείων στο υλικό αγωγής υγείας

“Ξέρω τι ζητάω”

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης

–     είναι το αποτέλεσμα πολυετούς συνεργασίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, δομών Πρόληψης και του Ευρωπαϊκού και Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά.

–     αποτελεί ένα σχολικό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και εφαρμόζεται στα πλαίσια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας από καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν εκπαιδευτεί από το Κέντρο Πρόληψης.

–     στοχεύει στη μείωση της έναρξης της χρήσης και την καθυστέρηση της μετάβασης από την πειραματική στη συστηματική χρήση ουσιών μέσα από την ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των έφηβων μαθητών.

–     εφαρμόστηκε και αξιολογήθηκε με επιτυχία στη χώρα μας (εθνικός φορέας υλοποίησης από το 2004 -2006 το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ») αποτελώντας την πρώτη Ευρωπαϊκή παρέμβαση πρόληψης της χρήσης καπνού, ναρκωτικών και αλκοόλ με τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ¨Ξέρω τι ζητάω¨ έχουν κατά 30% λιγότερες πιθανότητες να καπνίσουν τσιγάρο, να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή να δοκιμάσουν κάνναβη.  

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Οδοιπορικού (Κρυστάλλη 49, Περιστέρι), ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30-20:30 στις 7, 14, 21 Δεκεμβρίου 2015 & 11, 18, 25 Ιανουαρίου 2016. Πρόκειται για βιωματικό σεμινάριο, του οποίου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι από 12-15 μέλη. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Τον συντονισμό του σεμιναρίου θα έχουν η κα Άννα Τζάκου, Κοινωνιολόγος και η κα Ευσταθίου Λέα, Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος, μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 2105786888 και στο email: kp.odiporiko@yahoo.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment