PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας για μαθητές


Από την Εθελοντική Ομάδα Υποβοήθησης Αρχών της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.»

Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, κατάλληλο για παιδιά, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι μαθητές και οι καθηγητές των Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Θ. Παπαχαραλάμπους στο Δήμο Περιστερίου.

Ο Επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Υποβοήθησης Αρχών της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » Παναγιώτης Μαργαρώνης, παρουσίασε ένα προσαρμοσμένο για μαθητές σεμινάριο, με θέμα την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού, την διαδικασία εκκένωσης ενός κτιρίου όπως το σχολείο τους, αλλά και τρόπους σωστής και ασφαλούς μετακίνησης στους δρόμους.

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές τους ενώ ενημερώθηκαν και με ποιον τρόπο και πως καλούμε σε βοήθεια σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ενημερώθηκαν για τους αριθμούς κλήσης του Πυροσβεστικού Σώματος το 199, για τον ενιαίο αριθμό κλήσης για βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 112, ο οποίος λειτουργεί και στην χώρα μας.

Αναλύθηκαν οι συνθήκες που προκαλούν μια πυρκαγιά και γιατί δεν πρέπει ποτέ να παίζουν οι μικροί μας φίλοι με την φωτιά.

Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο ενώ έμαθαν τι σημαίνει Εθελοντισμός και ποίες είναι οι δράσεις των Εθελοντικών Ομάδων που είναι ενταγμένες στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδος.

Ενημερώθηκαν για την διαδικασία εκκένωσης και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να πραγματοποιηθεί, άσκηση εκκένωσης με την συμμετοχή μαθητών, δασκάλων και καθηγητών.

Η Εθελοντική Ομάδα Υποβοήθησης Αρχών της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.», θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες της, στον τομέα της πρόληψης αλλά κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο 210-57.86.870 και στην ηλεκτρονική μας σελίδα, στο δια-δίκτυο www.kipoda.gr ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε αι στο kipoda@kipoda.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment