PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εκλογή Ηλία Σταμέλου στο Δήμο Καισαριανής


Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη ο Ηλίας Σταμέλος (υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση) δήμαρχος Καισαριανής παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο από τον έως χθες δήμαρχο Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη ο Ηλίας Σταμέλος (υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση) δήμαρχος Καισαριανής παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο από τον έως χθες δήμαρχο Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3933 ψήφους, έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Τα άκυρα ήταν 114 και τα λευκά 155. Ψήφισαν 7930 από τους 23833 δημότες Καισαριανής.

Στο δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης (που υποστηρίζεται από τη ΝΔ). Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β’ Κυριακή και 47,37% την α’ Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α’ Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας -που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές- με καταμετρημένα τα 10 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Αθανάσιος Πανωλιάσκος (που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ). Ακολουθεί η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και τρίτος είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος (που υποστηρίζεται από τη ΝΔ).

Στις εκλογές της περασμένης ‘Ανοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β’ Κυριακή και 38,01% την α’ Κυριακή.

Για μεγάλη νίκη όλου του λαού της Καισαριανής έκανε λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Απόψε μίλησε για άλλη μια φορά η ανταρτομάνα Καισαριανή, η ηρωίδα πόλη των μεγάλων δημοκρατικών λαϊκών αγώνων. Αυτή η νίκη που έδωσε ο λαός της Καισαριανής στο σύντροφο Σταμέλο, στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι μια νίκη που υπόσχεται καθημερινή πάλη, λαϊκή συμμαχία, αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της τρόικα, των μνημονίων, των συνεχών αντιλαϊκών μέτρων» ανάφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε ότι «θα δώσουμε τις μάχες στο πλευρό του λαού μας γιατί εμείς δε θέλουμε το λαό, την εργατική τάξη να κάθεται στη γωνία, στον καναπέ και να περιμένει, να αναθέτει σε κάποιους νεοφώτιστους σωτήρες τη λύση των προβλημάτων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment